Volledig scherm
Restaurant Gregor wordt Restaurant Vrienden © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: houtskoolgrill in nieuw restaurant op locatie van Gregor

Do 1 dec. Een houtskoolgrill midden in het restaurant en kip van het spit. Het moeten de specialiteiten worden van Restaurant Vrienden dat binnenkort opent in het pand van restaurant Gregor aan de Hinthamerstraat.

Door Bart Gotink

Donderdagmorgen was de sleuteloverdracht. Restaurant Gregor heeft slechts een jaar in het pand gezeten. Sharon Grigoriou begon de zaak samen met haar vader Gregor, een bekende in de Bossche horeca. Hij runde in verleden onder meer ook de zaken Rhodos (Kerkstraat), café Corte (Korte Putstraat) en Onassis (Torenstraat). Afgelopen jaar overleed Gregor echter en dat is de hoofdreden dat zijn 27-jarige dochter nu stopt. "In het restaurant sta ik er anders voortaan helemaal alleen voor."

Uitloopkippen
Die sleutel is nu overgedragen aan Mike van de Pas (26) en Jordy Lowies (25), twee Bosschenaren die voor zichzelf aan de slag gaan. "Het wordt een toegankelijke grillrestaurant, met diverse vleesgerechten, op houtskool gegaard", vertelt Van de Pas. Daarvoor komt dus midden in het restaurant de houtskoolgrill te staan 'zodat iedereen mee kan kijken'. De kip moet straks van het spit komen. "We gaan daarbij voor vrije uitloopkippen en biologische friet."

Vakantie
Van de Pas en Lowies werkten beiden jarenlang bij pizzeria Stefano's in de Stoofstraat, waar ze ooit als afwasser begonnen. "We hadden het er vaker over om iets voor onszelf te beginnen", aldus Van de Pas. "De tijd is daar nu rijp voor." Als alles volgens planning verloopt, gaat restaurant Vrienden na een verbouwing half januari open.

Spannend? Van de Pas: "Leuk spannend. Het voelt een beetje als de spanning die je voelt voordat je op vakantie gaat."

Volledig scherm
Restaurant Gregor wordt Restaurant Vrienden © Bart Gotink/BD