Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Koffie met uitzicht op de draak, Coffeelab aan Stationsweg open

Do 20 apr. Groen, licht en vooral ruim. Sinds enkele dagen is de nieuwe koffiezaak Coffeelab bij het station geopend. 

Door Bart Gotink

'In stilte' dat nog wel. Want Coffeelab is nog niet helemaal in bedrijf, zo zegt eigenaar Jeroen Veldkamp. Zo gaat de keuken pas volgende week open. Dan zal de zaak ook pas écht om 7 uur 's morgens al de deuren openen. 

Maar verder hangen de vele planten en de koperen lampen aan het plafond. De bijna 80 stoelen met tafels in de zaak, die liefst 130 vierkante meter telt, staan op de betonnen vloer. Midden in de zaak staan drie grote tafels waar Bosschenaren elkaar kunnen  'ontmoeten', aldus Veldkamp. Aan de wand staan kleine tafels en aan de ramen een hele lange bar met krukken, onder andere als werkplekken.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Vrouwelijker

Coffeelab is de tweede vestiging van barista Jeroen Veldkamp en Jan-Willem van der Aa. Eerder begonnen de twee met het concept in de VVV in Eindhoven. De zaak in Den Bosch ziet er een stuk anders uit. ,,Eindhoven heeft als stad een ruig randje. Den Bosch is een mooiere, klassiekere stad. Dat komt ook terug in het interieur", aldus Veldkamp. ,,Het is wat netter. Wat vrouwelijker, zou ik wel willen zeggen." Door de vele ramen, met uitzicht op de drakenfontein voor het station, komt er bovendien veel licht de zaak binnen.

Tekst gaat verder onder foto

Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink

Nog een verschil: in Den Bosch is ruimte voor een keuken. En dus zal, er vanaf volgende week, ook gegeten kunnen worden. All-day lunch, is daarbij de gedachte. ,,We willen kijken of we de wereldkeuken binnen kunnen brengen. Naambrood met humus op dezelfde kaart als Japanse Tonijn. Zo willen we iets brengen in Den Bosch wat er nog niet is." 

Bossche Bollen

En, in tegenspraak tot de eerdere plannen, zijn er toch gewoon Bossche bollen te krijgen. Veldkamp: ,,Ja, je kunt er eigenlijk niet onderuit. Uiteindelijk blijkt dat je dat toch moet hebben, dat heeft de eerste week ook wel aangetoond. En bovendien: het staat heel mooi naast onze Vegan Cheesecake."

De nieuwe koffiebar, werkt samen met het nieuwe, bovengelegen hotel zonder personeel. Daar zijn zestien kamers gelegen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Coffeelab zeven dagen per week van 7 tot 21 uur open is.

Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Uitzicht op de drakenfontein in Coffeelab © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Coffeelab in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Blogs