Volledig scherm
Impressie van Het Hof, vanuit de hoek waar The Tosti Club moet komen © Paleiskwartier BV

Horecanieuws: Meer tostibakkers naar stad, The Tosti Club vestigt zich in Paleiskwartier

Vr 5 mei. De warme broodjes vliegen binnenkort letterlijk steeds vaker over de toonbank. Na de aangekondigde komst van Toasted and Roasted komt ook The Tosti Club naar Den Bosch, als tegenwicht tegen al het Amerikaanse fastfood geweld. 

Door Bart Gotink

De kersverse tostibakkers vestigen zich in Het Hof, het nieuwbouwproject aan de Hofvijver in het Paleiskwartier. Half november wil The Tosti Club daar de deuren openen. De formule heeft momenteel twee vestigingen in Breda en één in Nuland. Het bedrijf timmert echter hard aan de weg: nog dit jaar worden er zeker drie vestigingen geopend in Nederland, waaronder dus in de plint van het grootste appartementencomplex van de stad, zo vertelt eigenaar en oprichten Jacco Heijkoop. 

Molenaar

Heijkoop begon de formule onder meer vanwege zijn zoon, die autisme en een beperking in zijn eetgedrag heeft. Zijn grootste hobby is het malen malen van granen bij een molenaar van tarwe tot meel. ,,En dat gebruikt de bakker dan weer voor het brood", aldus Heijkoop.

Heijkoop wil zo ook de Amerikaanse fastfoodformules een halt toe roepen. ,,Voor een hamburger ga je nou eenmaal naar de McDonald's, maar waarom kun je zo weinig echt Nederlandse tosti's krijgen",  vroeg hij zichzelf af. En dus opende hij anderhalf jaar geleden de eerste vestiging in Breda. Daarmee kwam wel het doel de tosti naar een iets 'hoger niveau te tillen' dan de sportkantine of het studentenhuis. 

Glutenvrij

Op de kaart aldus: dertien tosti's, met vervolgens ook nog de keus uit wit, bruin en glutenvrijbrood. Dat alles kan ook in een Triple (nog een laag brood en ingrediënten) is een optie. Het warme brood is niet zo platgedrukt als thuis, zo benadrukt Heijkoop. Het brood wordt op een bakplaat gebakken en gaat door een speciale grillmachine, waarmee het 4 cm dik blijft. Ook een croissantje of yoghurt staat op de kaart. 

Volledig scherm
Het Hof, bij het bereiken van het hoogste punt eerder dit jaar © Bart Gotink/BD

De ruimte waar The Tosti Club komt in Het Hof is ongeveer 100 vierkante meter groot, goed voor ongeveer 40 zitplaatsen, aldus Heijkoop. Daarnaast komt er ook een terras. De eerste appartementen van Het Hof, met 266 woningen het grootste appartementencomplex van de stad, worden waarschijnlijk voor de zomervakantie opgeleverd. De horecazaak krijgt de sleutel 1 oktober en gaat dan eerst verbouwen. Naar verwachting half november gaat de zaak open.

Nog geen maand geleden kondigde ook Toasted and Roasted aan naar Den Bosch te komen met 'tosti's met allure'. Toasted and Roasted gaat naar een pand in de Vughterstraat, waar nu nog Lunchcafé Paris zit.