Volledig scherm
Nieuwbouw Het Hof © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Paleiskwartier krijgt een all-you-can-eat Aziatische restaurant

Ma 22 mei. En weer komt er een Aziatisch restaurant naar de stad. Shizen strijkt neer in een nieuwbouwcomplex in het Paleiskwartier. Op de kaart onder meer sushi, maar ook veel andere warme gerechten. 

Door Bart Gotink

Shizen huurt 420 vierkante meter in Het Hof, de nieuwbouw aan de Hofvijver. Daar is straks plek voor zeker 160 'comfortabele zitplaatsen', zo vertelt eigenaar Sheng Zheng.  Ook komt er een groot terras aan de vijver. Het wordt de tweede vestiging van het bedrijf, momenteel zit er al een Shizen in Vianen.

Geen roze of paars

Het concept: voor een vaste prijs  - ongeveer 28 euro - is er een aantal uur onbeperkt mogelijkheid te kiezen uit 60 á 70 fusion-, sushi- en grillgerechten. Het verschil met andere Japanse restaurants. ,,Wij bieden minder sushi, ongeveer éénvijfde van de kaart, en meer andere warme gerechten. Verder willen we binnen een warme sfeer creëren, en geen kantinegevoel." Dat betekent voor Sheng 'geen roze of paars, maar loungebanken en hoge zittingen'.

En dat moet Shizen ook onderscheiden van de andere grotere Japanse restaurants in de stad, waaronder Sakana (Havensingel), Shintori (Sint-Jansstraat) en Soho (Bordeslaan). Sheng denkt dan ook niet dat er teveel sushirestaurants zijn in de stad. ,,Er zitten inderdaad al enkele grotere restaurants in de stad, en we zijn op de hoogte van de komst van Lounge 8. Maar Den Bosch is een bourgondische stad en de Bosschenaar gaat nou eenmaal vaker uit eten dan de gemiddelde Brabander. En het Paleiskwartier ligt natuurlijk niet in het centrum", zo geeft hij aan. 

Beetje rustig

De definitieve komst van de bioscoop, waarvan de bouw inmiddels begonnen is, gaf voor Sheng de doorslag om naar de stad te komen, zo stelt hij. ,,We zijn al eens eerder wezen kijken bij sheddaken en ook in het pand waar nu Happy Italy zit, maar voorheen was het een beetje rustig. Met de komst van de bios hebben we er nu pas echt een goed gevoel bij."

Midden juni begint de verbouwing, waarna Shizen in november de deuren hoopt te openen. Met het grote restaurant zit de commerciële ruimte in Het Hof, het grootste appartementencomplex van de stad, alweer vrijwel vol. Naast het sushirestaurant komt een vestiging van de Tosti Club. In het pand zitten verder 266 appartementen. Het overgrote deel, 224 appartementen, is door Bouwinvest aangekocht voor verhuur. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners daarvan deze week de sleutel. 

Blogs