Volledig scherm
Het deel waar eerst Spaans restaurant Doncurado zat. © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Restaurant De Beren huurt begane grond Jheronimustoren, derde grote restaurant voor Paleiskwartier

Ma 3 sep. Restaurant De Beren opent een vestiging in Den Bosch. De keten huurt de hele begane grond van de Jheronimustoren in het Paleiskwartier. Daar zaten eerder Smaaklokaal Hutten én tot voor kort Spaans restaurant Doncurado. 

Door Bart Gotink

Op de hele begane grond is plek voor ongeveer 150 stoelen, geeft een woordvoerder van de keten aan. Op het terras kunnen nog eens 80 mensen zitten. Het hele pand is ongeveer vierhonderd vierkante meter groot. De keten krijgt op 1 januari de sleutel en verwacht in het voorjaar de deuren te kunnen openen. 

Royale porties

Volledig scherm
De Jheronimustoren. © Marc Bolsius

De Beren groeit de afgelopen jaren hard. In 2017 opende de keten de vijftigste vestiging in Nederland. Op het menu staat onder meer friet met saté, entrcôte, tournedos, burgers of zalmfilets naast een aantal vegetarische gerechten. Het restaurant belooft daarbij 'royale porties' in de 'ongedwongen gezelligheid van een eetcafé.' De eerste vestiging opende in 1984 in Rotterdam.

In het Paleiskwartier komt daarmee alweer een derde restaurant van flinke omvang. Onderin Het Hof zit Aziatisch- en sushirestaurant Shizen (420 vierkante meter, 150 zitplaatsen). Verder zit bij bioscoop Kinepolis nog het grootste restaurant van de stad: Happy Italy met 650 vierkante meter en driehonderd zitplaatsen. Toch denkt De Beren dat er nog plek is voor een nieuw, groot restaurant, onder meer omdat het om een andere formule gaat. ,,Verder zitten onze vestigingen vaker dichtbij een bioscoop, waar we altijd goede samenwerkingen mee hebben. Die combinatie werkt gewoon erg goed", zo zegt de woordvoerder. Onder meer in Tilburg zit een vestiging van De Beren bij een bioscoop.

Franchise

De keten telt zowel grote restaurants als kleinere bezorgrestaurants. In Den Bosch zal waarschijnlijk ook bezorgd gaan worden. Er wordt nog wel gezocht naar een ondernemers die als franchiser dit filiaal wil uitbaten. ,,We zijn wel al in gesprek met een aantal kandidaten, maar dat is nog niet definitief", geeft de woordvoerder aan. 

De komst van het restaurant is iets minder goed nieuws voor de bewoners op de bovenste verdieping van de toren. Zij klaagden eerder over ernstige overlast toen Smaaklokaal Hutten daar nog gevestigd was. 

Blogs