Volledig scherm
Onderin de Jheronimustoren zit momenteel Doncurado © Marc Bolsius

Horecanieuws: Spaans restaurant Doncurado in Paleiskwartier staat te huur

Wo 3 jan. De Bossche vestiging van het Spaanse restaurant Doncurado staat te huur. Ondanks een 'goede omzet' wil de eigenaar zich volledig richten op zijn andere vestiging in Tilburg, zo vertelt horecamakelaar Michael Klaassen. De horecazaak, met een klein winkeldeel voor Spaanse producten, zit sinds 2014 in de voet van de Jheronimustoren en is voorlopig gewoon open. 

Door Bart Gotink

Volgens Klaassen zijn er al een aantal partijen 'aan het snuffelen' in het pand. Hij verwacht op korte termijn mogelijk al duidelijkheid. De zaak kan ook vergroot worden, zo vertelt Klaassen. Zo bestaat er de mogelijkheid de naastgelegen, momenteel leegstaande, ruimte bij Doncurado te trekken. In dat deel zat voorheen ook al horeca, te weten Smaaklokaal Hutten. In totaal kan daarmee in theorie een 400 vierkante meter grote horecazaak onder de hoogste woontoren van de stad ontstaan. ,,Wij verwachten dat er misschien wel een keten te vinden kan zijn voor zo'n ruimte", aldus Klaassen.

Het huidige Doncurado is echter ongeveer half zo groot, 225 vierkante meter. De zitplaatsen in het huidige restaurant hebben allemaal uitzicht op de Hofvijver. In totaal is er binnen nu plek voor 75 mensen binnen, maar dit kan uitgebreid worden tot 120 zitplaatsen, zo staat te lezen in de brochure.  Afgelopen zomer werd het grote terras nog aangepakt met een onder meer een nieuwe terrasafscheiding. De uitbater van Doncurado zelf wil niet reageren op vragen. Den Bosch is de tweede vestiging van het Spaanse restaurant, na Tilburg. 

In het Paleiskwartier is de afgelopen jaren veel horeca bijgekomen. Tegenover Doncurado zitten Pollevie, stadsbrouwerij Jongens van de Wit en Bagels & Beans. In de plint van nieuwbouw Het Hof (totaal 266 appartementen) is sinds een paar weken Shizen gevestigd, een groot Japans all-you-can-eat-restaurant. Daarnaast zit ook een tostirestaurant in het gebouw. Aan de andere kant van het Sheddakengebouw zit een vestiging van Happy Italy.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

Blogs