Volledig scherm
Het nieuwe restaurant Seasons komt in het pand van Djoyn © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: 'Succesvol' restaurant Seasons gaat verder in centrum Den Bosch na sluiting in Oisterwijk

Vr 5 okt. Seizoensgebonden maaltijden kennen we wel, maar bij restaurant Seasons, dat begin november open wil in de Orthenstraat, moet ook het interieur zich gaan aanpassen aan de seizoenen.

Door Bart Gotink

Het is eigenlijk een voortzetting van hetzelfde concept zoals dat tot voor kort bestond in Oisterwijk. ,,Dat was een groot succes", zegt uitbater Cees van Beurden, maar toch gingen de deuren in juni op slot door betalingsproblemen. Daarop vroeg het dorp zich al af hoe dat kan. ,,Ruzie met mijn compagnon en de huisbaas", zo geeft Van Beurden nu als reden aan. Hij runde de zaak met de voormalige sterrenchef Paul van Waarden. Inmiddels Van Waarden in hetzelfde pand De Dorpsherberg weer voortgezet.  

Hele team

Volledig scherm
Het nieuwe restaurant Seasons komt in het pand van Djoyn © Bart Gotink/BD

Goed, nu maakt de zaak dus een soort doorstart in de Orthenstraat, in het pand waar tot voor kort restaurant Djoyn zat. Dat restaurant ging in juli failliet. Van Beurden: ,,Ook het hele team gaat mee naar Den Bosch. Dat geldt dus ook voor de kok en een deel van de bediening." Cees van Beurden is ook geen onbekende in de horeca. Zo runde hij 18 jaar Ons Kabinet in Vught, dat een Bib Gourmand (halve ster) had.  

Bij Seasons gaat Van Beurden nu seizoensgebonden maaltijden serveren. Maar de seizoenen komen ook terug in de wijnkaart en het interieur. ,,Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de gadgets in de zaak en grote afbeeldingen." Een grondige verbouwing is niet nodig in het pand, geeft Van Beurden aan. Wel zullen er wat cosmetische veranderingen zijn in de zaak. Van Beurden: ,,Djoyn heeft er al een waanzinnige mooie tent van gemaakt."

Gasten kunnen straks kiezen uit drie soort gerechten, te weten koud, warm en zoet. De gerechten worden niet te groot, zodat gasten meerdere dingen kunnen proberen. ,,We gaan daarbij voor rijkere, bijzondere gerechten", zoals Van Beurden het noemt. ,,We willen het wat anders doen." Als alle vergunning rond zijn, gaat het restaurant met 75 zitplaatsen open. Van Beurden verwacht dat dit begin november het geval is.