Volledig scherm
Logo Gossimijne op buitenzijde pand © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: tapasrestaurant Gossimijne open, met een 21-jarige chefkok

Di 8 nov. Het pand is van binnen haast onherkenbaar veranderd: aan de Oude Dieze opent dinsdag tapasrestaurant Gossimijne, waar tot voor kort de griek Cavos zat. Met in de keuken een 21-jarige chefkok.

Door Bart Gotink

Bosschenaar Karin Hensen (47) is de franchisenemer van de zesde vestiging van de restaurantketen. Tot voor kort reisde zij nog dagelijks heen en weer naar Oss om daar een restaurant van dezelfde formule te leiden. "Maar wat is er mooier om dat nu in mijn eigen stad te doen?"

Parkeerproblemen
En het had zo moeten zijn, concludeert ze. Twee jaar geleden aasde Gossimijne namelijk ook al op het pand aan de Oude Dieze, Toen was Cavos ze net voor. "Maar twee jaar geleden had ik dit met mijn zoon nog niet kunnen oppakken. Bovendien was de parkeergarage Sint-Jan nog niet klaar, waardoor er toen nog grote parkeerproblemen waren in de buurt. Ja, alles valt op zijn plek." Sinds Cavos begin september vertrok, is het pand verbouwd: de keuken is nu open en de ruimte boven, voor ongeveer 30 man, is ook los af te huren. In totaal is er plek voor liefst 130 gasten.

Zoon
Karin runt de zaak samen met haar zoon, Frans van Leeuwerden Hensen, de 21-jarige chefkok. Hij werkte voorheen in onder meer Auberge de Veste, deed de Cas Spijkers academie en mag nu dus al de keuken runnen. Samen met de kok van Gossmijne uit Oss bepaalde de Bosschenaar ook de gerechtjes op de nieuwe menukaart.

59 gerechtjes
Op die kaart: 59 gerechtjes, waaronder een aantal seizoensgerechten. Dat is nu onder meer gefrituurde biet en een toetje van worteltjescake. Het is tapas zonder beperkingen voor 27,50 euro, zo zegt eigenaar van de keten Yvo Goslinga. "Ik hou namelijk niet van beperkingen." Dus als iemand wil beginnen met het toetje, dan kan dat. Als iemand op de helft van de avond nog enkel toetjes wil eten, kan dat ook. Waarin Gossimijne zich onderscheidt ten opzichte van andere tapasrestaurants? Goslinga: "Bij ons is niets kant-en-klaar. We maken alles nog zelf in de keuken."

Volgende
Sinds Goslinga de eerste vestiging startte in 1998 in Veghel, zit Gossimijne nu in onder meer Venray, Uden en Oss. Waar de volgende vestiging komt? Goslinga: ,,We letten wel op andere locaties, maar groei is niet per se een doel. Voorlopig hebben we dus nog geen locatie op het oog."

Volledig scherm
Bovenverdieping Gossimijne © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Tapasrestaurant Gossimijne © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Moeder en zoon en de uitbaters van Gossimijne: chefkok Frank van Leeuwerden Hensen en Karin Hensen
Volledig scherm
Het Griekse restaurant Cavos wordt Gossimijne © Bart Gotink/BD