Volledig scherm
House of Cups in de Gasselstraat © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Unicorn ijs moet nieuwe ijssalonnetje onderscheiden van al die anderen in Den Bosch

Wo 11 jun. Weer heeft Den Bosch er een ijssalon bij. In de Gasselstraat zit sinds kort House of Cups, met naast schepijs ook zelfgemaakte cupcakes en verse koffie. En in de winter worden dat soepen en maaltijden.

Door Bart Gotink

Mensen vragen aan Fatiha Azarioh nog regelmatig waar de boxershortwinkel heen is. Maar dat is echt verleden tijd, moet de nieuwe eigenaresse van het het kleine zaakje in de Gasselstraat dan antwoorden. Want in de steeg tussen de Hinthamerstraat en het Kerkpleintje zit tegenwoordig ijssalon House Of Cups. Azarioh heeft het pandje van 35 vierkante meter in een paar weken omgebouwd tot een klein horecazaakje. ,,Het is toch al met al toch een beetje een donker steegje, dus heb ik het hier ook maar een beetje gezellig gemaakt en opgefleurd met onder meer een bankje buiten."

En dat moet klanten naar binnen lokken voor het 'ambachtelijke ijs' en de 'zelfgemaakt cupcakes', zo vertelt Azarioh. ,,Zelf heb ik de koksopleiding gedaan en ben ik patissier. Ik heb veel in Amsterdam in de horeca gewerkt. Nadat ik een paar maanden in Australië ben geweest, kon ik niet meer terugkeren in mijn oude baan. Toen vond ik dit appartement met winkelruimte in Den Bosch en was ik gelijk verkocht: hier ga ik iets voor mijzelf beginnen."

Het centrum telt al heel wat ijssalons. Azarioh wil zich onder meer onderscheiden met de andere ijssalons met dus de cupcakes, maar ook met unicorn ijs, kleurrijk eenhoornijs. ,,Daar komen klanten nu al speciaal voor langs." Daarnaast hanteert ze naar eigen andere openingstijden, van 12 tot 22 uur. ,,En eerlijk gezegd vind ik sommige andere ijssalons nogal saaitjes. Ik hoop het een tikkeltje anders te doen." Als het zomerseizoen voorbij is, wil Azarioh wel open blijven. ,,Dan willen we sandwiches, soepen en maaltijden verkopen. Als het maar zelfgemaakt is."