Volledig scherm
Puurgondisch © Bart Gotink/BD

Horecanieuws: Voorheen snacks, nu smoothies en gezonde wraps

Ma 18 jul. Waar voorheen het ijs en de snacks van De Twee Beren over de toonbank vlogen, zijn dat nu smoothies en andere gezonde hapjes."En allemaal biologisch, daaraan doen wij geen concessies."

Door Bart Gotink

Sinds vrijdag is op de hoek van de Marktstraat en het Burgemeester Loeffplein Puurgondisch geopend. Voor ontbijt en lunch, voorlopig nog niet voor diner. Er is enkel natuurvoeding, maar niet alles op de kaart is daarbij vegetarisch. "We hebben ook een mannenburger op de kaart", vertelt initatiefneemster Jennifer Tames-Taylor. Verder onder meer taartjes, wraps en boekweitpannenkoeken voor ontbijt.

Twee Beren
Op de hoek zat tot voor de zomer nog snackbar De Twee Beren. Dat bedrijf is verder gegaan als online cateringbedrijf. De zaak op de hoek werd daarop afgelopen maanden helemaal verbouwd tot Puurgondisch.

Hoop
Met de nieuwe zaak komen voor Tames-Taylor haar twee passies samen: horeca en natuurvoeding. In de grote steden in de randstad zijn al veel lunchrooms met enkel natuurvoeding, vertelt Tames-Taylor, zelf afgestudeerd aan de hotelschool. Op de openingsdag was het in elk geval druk, vertelt ze. 'Het blijft toch spannend. Het is maar de vraag of zo'n concept ook bij de nuchtere mensen in Den Bosch aanslaat. Maar we krijgen veel positieve reacties, dus dat is erg leuk.

Volledig scherm
Jennifer Tames-Taylor in het midden, met andere personeelsleden van Puurgondisch