Volledig scherm
Protestborden aan de Boschveldweg © Bart Gotink/BD

Is dat 'waardeloze parkeerbeleid' wel de schuld van Willem Twee?

Ma 12 ma. Schijt heeft de W2 aan bewoners, vinden althans de bewoners. De woede over het parkeerbeleid bij het poppodium kwam deze week tot uiting in weinig subtiele posters aan een reeks bomen. Maar is het wel de schuld van Willem Twee?

De oude sigarenfabriek wordt in elk geval steeds intensiever gebruikt. En al deze bezoekers parkeren op vergunningsplekken voor bewoners. Het probleem: gele bezoekerskaarten. Deze zijn goedkoop en bedoeld voor bezoek van bewoners en bedrijven. Iedereen met een parkeervergunning kan gele bezoekerskaartjes kopen. Puntje: daarin zit 'geen beperking in aantallen', zo stelt een gemeentewoordvoerder. Waarom niet? ,,Omdat bewoners bezoek moeten kunnen ontvangen." Je schoonmoeder op bezoek, dat hoeft toch niet onbeperkt?

13 cent per dagdeel

Volledig scherm
Protestborden aan de Boschveldweg © Bart Gotink/BD

Onder alle voorruiten in de wijk en rondom de Willem Twee liggen 'stapels' van deze gele briefjes. Gekocht door iemand met een vergunning en gretig uitgedeeld (of doorverkocht?) aan gebruikers van de W2. En, ja, welke gek betaalt er ook 1,50 euro per uur bij de Verkadefabriek, als dat ook voor omgerekend 13 cent (!) per dagdeel recht voor de deur kan?

Het is 'nauwelijks te controleren of er onjuist gebruik wordt gemaakt van de gele briefjes', ziet de gemeente ook. Handhavend optreden heeft geen zin. Kortste samenvatting: het mag gewoon. Dit jaar moet er nog verbetering komen. De parkeerregelingen worden gedigitaliseerd. Dan kan de gemeente ook beperkingen opleggen in het aantal uren goedkoop parkeren. Dat moet leiden tot minder parkeeroverlast, en oneigenlijk gebruik van al dat geel. Dat 'waardeloze parkeerbeleid' op de posters komt dus niet zozeer door de W2, maar is gewoon staand gemeentebeleid. Er zit niks anders op: nog even door de zure appel heen bijten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs