Volledig scherm
Eerder onderhoud aan de roltrap © BD

Ja, de roltrappen op station Den Bosch staan inderdaad wel erg vaak stil

Do 3 nov. Goed voor de conditie, maar niet altijd voor het humeur: het is sinds een aantal weken weer traplopen op station Den Bosch. En ja, de roltrappen zijn er inderdaad vaker kapot dan gebruikelijk.

Door Bart Gotink

,,Er is inderdaad een probleem met de voeding van de roltrappen op het station", zo bevestigt de woordvoerder van ProRail. Pogingen om het probleem snel op te lossen met een noodaggregaat, zijn niet gelukt. En dus is het al een paar weken zelf sjokken.

Wanneer de roltrappen weer werken richting spoor 3 en 4 kan de woordvoerder nu niet aangeven. ,,Nee, een harde prognose durf ik niet te geven." Op Twitter geeft ProRail tegen een klagende reiziger aan de op zijn vroegst volgende week woensdag.

Momenteel gaat het om de roltrappen naar spoor 3 en 4, maar ook de trappen richting rechtbank en centrum liggen er regelmatig uit. Geruchten dat er problemen zouden zijn tussen ProRail en de aannemer over de oorzaak van de storingen, verwijst de woordvoerder naar het rijk der fabelen. ,,We komen hier in gezamenlijkheid uit."

@ProRail @NS_online Het was weer zover vanochtend 😬 #hadhetalvoorspeld pic.twitter.com/SOP3bv3FQ6 — Edward (@Edsemlikanne) October 25, 2016

Tot slot benadrukt de woordvoerder dat er bij een stilstaande roltrap niet altijd gelijk grote problemen zijn. ,,Ik reis zelf ook met de trein, en dan merk je dat een roltrap er wel vaker uit kan liggen. Er is ook veel onderhoud nodig."