Onder aanvoering van de plebaan bidt het bestuur van Jazz in Duketown voor mooi weer bij een beeld van Clara
Volledig scherm
Onder aanvoering van de plebaan bidt het bestuur van Jazz in Duketown voor mooi weer bij een beeld van Clara © Bart Gotink/BD

Jazz in Duketown wil weer mooi weer, en dus offert men een worst

Vr 13 apr. Het lot van Jazz in Duketown is voor het tweede jaar op rij in handen gelegd van de heilige Clara. Alleen zij kan nu nog zorgen voor een stralend zonnetje aankomend Pinksteren.

En om Clara goed te stemmen, heeft het bestuur van het gratis festival vrijdag een worst geofferd. Vorig keer werkte dat toch ook? Na jaren van waterkoud weer, besloot het bestuur toen dat dit anders moest: het was tijd voor feestelijk weer tijdens Jazz in Duketown.

En daar kwam Clara om de hoek kijken. Zij kan een verzoek tot 'stralend weer' inwilligen. En dat doen mensen dus ook al 'sinds onheuglijke tijden, wanneer er een bijzondere gebeurtenis op handen is.' Maar dan dient met dus wel een worst mee te brengen, soort of maat maakt niet uit. 

Pinksteren valt vroeg dit jaar (18 tot en met 21 mei) en dus kan wat hulp bij mooi weer geen kwaad voor de meer dan honderdduizend bezoekers. Het is afwachten of Clara daar ook zo over denkt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs