Volledig scherm
Jumbo City op station Eindhoven © ANP

Jumbo City opent 13 december vestiging in Visstraat Den Bosch

Wo 6 dec. Recht tegenover de AH to Go opent de nieuwe Jumboformule Jumbo City op woensdag 13 december de deuren. Dat gebeurt in het voormalige Randstadpand in de Visstraat. 

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Werk in de Jumbo City in de Visstraat © Bart Gotink

Daarmee opent Jumbo voor het eerst een binnenstadswinkel in Den Bosch en gaat het de strijd aan met de almachtige Albert Heijn in het centrum. Het is niet de eerste Jumbo volgens de nieuwe formule. Zo is er recent een Jumbo City geopend op station Eindhoven en heeft Groningen al een binnenstadvestiging. 

De nieuwe formule van Jumbo bevat een mix van dagelijkse boodschappen, maar ook verse producten uit eigen keuken en bakkerij voor ontbijt, lunch en avondeten. Ter plekke bereide maaltijden die direct genuttigd kunnen worden, maar ook meegenomen kunnen worden naar huis. 

Pizza en sushi

Volledig scherm
Het voormalige pand van Randstad in de Visstraat © Bart Gotink/BD

Jumbo City wil daarmee inspelen op 'klanten die zich in de binnenstad bevinden om te werken, studeren, winkelen of wonen', zo staat in een persbericht. ,,Zo kunnen klanten er in de ochtend terecht voor ontbijt en zijn er in de middag ter plekke bereide lunchproducten, waaronder de belegde broodjes. Later op de dag staan verschillende avondmaaltijden centraal, waaronder pizza’s en sushi." Er zijn ook producten van La Place te koop, een formule die Jumbo eerder dit jaar nog overnam uit de failliete boedel van V&D. Daarbij gaat het onder meer om de worstenbroodjes, appelbollen en yoghurt van de tap. 

Voorlopig is de Albert Heijn nog oppermachtig in de Bossche binnenstad. In het centrum is onder meer een Appie in de Arena en de Vughterstraat. Recht tegenover het pand in de Visstraat zit verder een AH To Go, net als op het station. Of de AH to Go blijft met de komst Van Jumbo City, wilde een woordvoerder eerder nog niet kwijt. 

Vergunning

Volledig scherm
Jumbo City komt eraan © Bart Gotink/BD

Randstad vertrok al in de zomer van 2016 uit het pand. Mede door de combinatie van horeca en detailhandel, duurde het voor Jumbo echter lang voor de benodigde vergunningen binnen waren. Daarna kon pas gestart worden met de verbouwing van het pand. 

Jumbo City opent woensdag 13 december om 16 uur.  
De winkel is daarna zeven dagen in de week open vanaf 7 uur tot ongeveer 21 uur, op zondag van 12 tot 18 uur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement