Volledig scherm
Impressie van de nieuwe Kentucky Fried Chicken op de woonboulevard in Den Bosch © XS Architecten

KFC naar woonboulevard Den Bosch? Weinig lijkt dat nog in de weg te staan

Vr 4 mei. De gemeentelijke bezwarencommissie wuift alle bezwaren van Swiss Sense en Auping tegen de komst van een Kentucky Fried Chicken (KFC) weg. Daarmee lijkt weinig de komst van een KFC op de Bossche Woonboulevard nog in de weg te staan.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Impressie van de Kentucky Fried Chicken © XS Architecten

KFC is van plan een restaurant met drive-thru te openen in het voormalige pand van Carglass, op de hoek van de Reitscheweg en de Tinnegietersstraat. De naastgelegen beddenzaken zijn daar echter tegen. Ze vinden dat het zicht op de winkel en de attentiewaarde van de zaken afneemt, als gasten eerst langs een fastfoodzaak met drive-thru moeten rijden. Vlaggen, menuborden, bestelpalen en een hoogtebeperker ontnemen het zicht op de winkels, stellen de twee buren. Daarnaast zou het restaurant - bekend van emmers vol kip - niet passen bij het aanzien van de woonboulevard en zorgen voor een te grote parkeerbelasting.

Hoop afval
De gemeentelijke bezwarencommissie kan zich in geen van de klachten vinden, zo blijkt uit hun advies aan B en W. Uit onderzoek zou blijken dat er wel degelijk een behoefte bestaat aan fastfoodhoreca op de boulevard, en dat dit niet leidt tot extra leegstand. De vlaggenmasten, menuborden, bestelpaal en hoogtebeperker zijn volgens de commissie 'zodanig prorportioneel' dat 'niet gesproken kan worden van een onevenredige afbreuk aan de zichtbaarheid of attentiewaarde van de winkel'. 

Volledig scherm
De beoogde locatie voor een Kentucky Fried Chicken © Google Maps

Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen in de buurt, stelt de bezwarencommissie, die bovendien niet bij één winkel behoren maar voor algemeen gebruik zijn. De grootste parkeerdruk door KFC wordt verder verwacht op zaterdag- en zondagavond, als de winkels op de meubelboulevard gesloten zijn. Het restaurant zelf rekende eerder voor dat er ook tijdens de drukste uren (65 transacties per uur) voldoende parkeerplaats is.  Over de vrees voor een hoop afval en etensresten rondom de nieuwe zaak stelt de commissie dat dit 'niet op voorhand vastgesteld kan worden'. Mocht dat het wel een rommel worden, dan is dat een handhavingskwestie en niet iets om op voorhand over te beslissen.

'Minder kwetsbaar'
B en W moeten nog een beslissing nemen over het advies van de bezwarencommissie. Omdat het stadsbestuur al eerder instemde met de komst van KFC, lijkt dat niet meer dan een formaliteit. Daarna staat voor de beddenzaken enkel nog een gang naar de rechter open. De gemeente en KFC denken juist dat de komst van de zaak ervoor zal zorgen dat bezoekers straks langer op de Bossche woonboulevard blijven. Dat moet de meubelzaken 'minder kwetsbaar' maken. Deze week kondigde ook Febo aan een vestiging te openen op de Woonboulevard.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs