Volledig scherm
Marlou en Laura van Rheden van conceptstore Koekwaus © Bart Gotink/BD

Koekwaus verhuist en wordt daarmee twee keer zo groot

Vr 11 aug. Er wordt weer druk geklust in het pand waar voorheen Het Huis Harperink zat. Binnenkort opent daar namelijk conceptstore Koekwaus de deuren.

Door Bart Gotink

De winkel van de twee Bossche zussen Marlou en Laura verhuist van Vughterstraat 107 (ter hoogte van Restaurant Kek) naar Vughterstraat 19 (ter hoogte van kantoorboekhandel Mettrop). ,,Dit pand is een stuk dichterbij de Markt en met 115 vierkante meter ook twee keer zo groot", zo vertelt Marlou van Rheden over het waarom van de verhuizing. ,,En we wilden heel graag in de Vughterstraat blijven, omdat dit een mooie winkelstraat is."

Het voormalige pand van servieswinkel Harperink heeft dat dus allemaal, zo stelt Marlou. ,,Daarmee kunnen we ons assortiment ook flink stuk uitbreiden." Koekwaus verkoopt 'eigenlijk van alles', zoals Marlou het zelf stelt. ,,We hebben kleding, boeken, sieraden, planten en verzorgingsproducten. Eigenlijk kan alles in onze winkel, als het maar een beetje origineel is en niet al overal ligt. Dat vind ik juist het leuke eraan." 

Marlou runt de winkel al 3,5 jaar met haar zus Laura van Rheden. ,,De één verklaart ons voor gek, de andere lijkt dat hartstikke leuk." Zelf vinden ze in elk geval dat laatste. Momenteel wordt er nog geschilderd in het nieuwe onderkomen. Eind augustus of begin september wil Koekwaus weer open.