Volledig scherm
Het deel van het terrein van het voormalige GZG waarop de kapel staat. © Sandra Peerenboom

Koken waar een altaar stond: Mariakapel wordt pop-uprestaurant, eerst met sterrenchef Soenil Bahadoer

Do 14 feb. Koken op de plek van het altaar: in de Mariakapel op het GZG-terrein in Den Bosch is komend jaar pop-uprestaurant Gast gevestigd. Dit weekend wordt afgetrapt met de Twee Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Soenil Bahadoer © gratis

Voor het gloednieuwe pop-uprestaurant is de kapel al ver omgebouwd tot een restaurant, zo laat een woordvoerder van één van de initiatiefnemers Noord Brabant Culinair (NBC) weten. De chefs staan straks te koken op de plek van het altaar. Verder zijn de oorspronkelijke elementen en sfeer van de kapel bewaard gebleven, zo meldt de organisatie. Brabant is in 2018 ‘Europees regio van de gastronomie’ en daarom moeten er later dit jaar evenementen plaatsvinden in Gast. Over wat er daarna gaat gebeuren in het restaurant, wil men nog niet zoveel kwijt. ,,Op 1 maart is daarvoor de aftrap." Wel komen er meerdere chefs langs gedurende dit jaar die zijn aangesloten bij het NBC, een samenwerkingsverband van naar eigen zeggen de 'beste restaurants' van Brabant.

Maar eerst gaat dit weekend dus Soenil Bahadoer van start. Zijn eigen restaurant, De Lindehof in Neunen, is momenteel vanwege een verbouwing gesloten. De sterrenchef kookt in het thema Soenil loves Vincent, naar de schilder Van Gogh die ook uit Nuenen kwam. Bahadoer belooft 'te koken zoals Vincent van Gogh schilderde', maar wat er op het menu staat, is nog niet bekend gemaakt.

197,50 euro

Het etentje is overigens niet voor iedereen weggelegd: de all-in arrangementsprijs voor het diner is 197,50 euro per persoon (welkomstdrankje, amuses, 5-gangen Van Gogh-menu, wijnarrangement, tafelwater, koffie/thee). Bahadoer kookt van 16 tot en met 18 februari en op 1 maart. Alleen voor de lunch op 18 februari zijn nog kaarten te krijgen.

Er moet komend jaar nog heel wat meer gaan gebeuren in het gastronomiejaar. Den Bosch trekt daarvoor alleen al 250.000 euro aan subsidie uit. Dat gaat onder meer naar een groot slotevenement in december. Ook rondom wereldvoedseldag in de oktober zal er iets plaatsvinden. Het geld wordt verder gebruikt voor een campagne in onder meer Vlaanderen en Duitsland om meer bezoekers naar de stad te lokken. Het moet gaan om minimaal 100.000 extra bezoekers over een jaar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement