Volledig scherm
Maestro's Recordcafé aan de Hinthamerstraat © Chris Korsten

Maestro's Recordcafé heeft geen zin in duizend euro boete en verplaatst evenement

Di 10 okt. Maestro's Recordcafé heeft het evenement Beats en Bites part 2 verplaatst naar de Tramkade. De gemeente dreigde de platenzaak in de Hinthamerstraat namelijk met een boete van 1000 euro wegens het schenken van alcohol.

Door Bart Gotink

Roy Henkelman's Maestro's Recordcafé denkt dat er sprake is van een misverstand, maar heeft uit voorzorg toch het evenement naar het Koudijscafé op de Tramkade verplaatst. ,,Op basis van evenementen als onze optredens in de winkel en onze Maestro’s Groovecafé, waar DJ’s hun eigen selectie platen laten horen, is de conclusie getrokken dat het hier ook om een openbaar feest gaat. Daar schenken wij nooit alcohol. Omdat Beats en Bites om een besloten draait, willen we daar wel alcohol serveren. Daarop hebben we de dwangsom opgelegd gekregen. We zijn echter nog nooit in overtreding geweest."

Tijdens Beats een Bites part 2 kookt chefkok Frank Tecklenburg vijf gangen. Het eten wordt vergezeld de house van DJ Rob C en het duo Baas boven Baas.  ,,We willen met dit soort evenementen juist de straat vernieuwen en drukker maken. We hebben de gemeenten uitgenodigd om eens langs te komen en te komen kijken wat we hier doen. Dat gesprek wachten we nu eerst maar even af", zo vertelt Henkelman. Beats en Bites is op 15 oktober.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement