Met een klap op gong opent Koningin Máxima Social Label Lab in Den Bosch

DEN BOSCH - Máxima bracht dinsdagmorgen een bezoek aan de Tramkade. Daar opende de koningin het nieuwe Social Label Lab. Bekijk de terugblik van het bezoek van Màxima hieronder via Stadsgezicht-verslaggever Bart Gotink.  

Koningin Màxima ontmoette op het voormalige fabrieksterrein in Den Bosch de mensen die betrokken zijn bij het 'designlab voor sociale vernieuwing'. In het Social Label Lab worden designproducten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De stichting werd in 2014 opgericht door ontwerpers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), en momenteel zijn er 12 topontwerpers aangesloten, waaronder  Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Borre Akkersdijk en Roderick Vos. 

De stichting heeft nu, met steun van Rabobank Foundation, een nieuw deel van de oude fabriek getransformeerd tot een werkplaats en conceptstore. Daarmee kan de stichting doorgroeien. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting.

Volledig scherm
Aan het werk in het Social Label Lab © copyright Marc Bolsius
Volledig scherm
Koningin Maxima krijgt uitleg op de Tramkade. © Bart Gotink
Volledig scherm
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade © Marc Bolsius
Volledig scherm
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade © Marc Bolsius
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs