Met een klap op gong opent Koningin Máxima Social Label Lab in Den Bosch

DEN BOSCH - Máxima bracht dinsdagmorgen een bezoek aan de Tramkade. Daar opende de koningin het nieuwe Social Label Lab. Bekijk de terugblik van het bezoek van Màxima hieronder via Stadsgezicht-verslaggever Bart Gotink.  

Koningin Màxima ontmoette op het voormalige fabrieksterrein in Den Bosch de mensen die betrokken zijn bij het 'designlab voor sociale vernieuwing'. In het Social Label Lab worden designproducten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De stichting werd in 2014 opgericht door ontwerpers Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), en momenteel zijn er 12 topontwerpers aangesloten, waaronder  Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Borre Akkersdijk en Roderick Vos. 

De stichting heeft nu, met steun van Rabobank Foundation, een nieuw deel van de oude fabriek getransformeerd tot een werkplaats en conceptstore. Daarmee kan de stichting doorgroeien. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting.

Aan het werk in het Social Label Lab
Volledig scherm
Aan het werk in het Social Label Lab © copyright Marc Bolsius
Koningin Maxima krijgt uitleg op de Tramkade.
Volledig scherm
Koningin Maxima krijgt uitleg op de Tramkade. © Bart Gotink
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade
Volledig scherm
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade © Marc Bolsius
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade
Volledig scherm
Koningin Maxima op bezoek op de Tramkade © Marc Bolsius
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bossche ‘coronazomer’ gevuld met optredens en terrassen: Zuiderpark en Pettelaarse Schans gekozen als basis
    PREMIUM
    UPDATE

    Bossche ‘coronazo­mer’ gevuld met optredens en terrassen: Zuiderpark en Pettelaar­se Schans gekozen als basis

    DEN BOSCH - Een terras in het Bossche Zuiderpark met ‘zang en dans’. Een kinderspeelhuis in de Brabanthallen. Het is een greep uit de activiteiten die de gemeente vanaf 1 juli heeft gepland om het beste te maken van de ‘coronazomer’. Allerlei (muziek)optredens zouden maximaal een ‘Bosch kwartiertje’ moeten duren. ,,Samen kunnen we de slag maken’’, zei burgemeester Jack Mikkers tijdens een persbijeenkomst.

Blogs