Volledig scherm
Myrthe Vial van Room 21

Na webshop begint Room 21 nu ook aan 'die gekke droom': een stenen winkel in de Hinthamerstraat

Ma 10 okt. Drie jaar geleden begon ze een webshop met haar handgemaakte spulletjes. Daarnaast verkocht ze haar eigen ontwerpen op allerlei markten in het land. Met het geld dat ze zo verdiende, begint ontwerpster Myrthe Vial nu een winkel in de Hinthamerstraat: 21.

Door Bart Gotink

,,Ik had al langer die gekke droom van een eigen winkel," vertelt Vial in de nu nog betonnen ruimte in de Hinthamerstraat 137. ,,Knutselen in een atelier is hartstikke leuk, maar met de verkoop in een webshop mis je toch het contact met de klanten. Soms kom ik verkochte spullen tegen op Instagram - en dat is heel leuk - maar daar houdt het ook wel mee op. Terwijl ik op de markten juist het contact met mensen zo leuk vindt."

Hinthamerstraat
En dus gaat Vial op zoek naar een vast winkelpand, nu ook de verkoop in de webshop en op handmademarkets zo goed loopt. Dat duurde uiteindelijk nog even, maar drie jaar na het starten van haar webshop, gaat ze nu dus aan de slag in de Hinthamerstraat. In een pand dat al jaren leegstaat verkoopt ze vanaf 15 oktober vooral kleine dingen voor een kleine prijs. Naar eigen ontwerp, of naar een ontwerp van één van de 35 andere Nederlandse ontwerpers in de winkel.

Minimalistisch
,,De producten in de webshop zijn handgemaakt en kosten tussen de vijf en vijftig euro. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lampen, kussens en kaarsen. Maar er komen ook een aantal sieraden. Eigenlijk gaat het om alles behalve kleding." In de winkel aan de Hinthamerstraat komen ook wel wat duurdere spullen te liggen tot ongeveer 300 euro. Wat Room 21 kenmerkt? ,,Minimalistisch en met veel pastelkleuren. Een beetje Scandinavisch, zou je het kunnen noemen."

Tijd over
De webshop blijft gewoon bestaan. En in de winkel hoopt Vial tijd over te houden om soms ook zelf iets te maken, waar ze dat voorheen in een atelier in de DMT-loods deed. ,,Want dat is toch wel het leukste om te doen."