Nieuwe bioscoopfilm verandert Bossche binnenstad in filmset: 'Een prachtige ambiance'

Di 5 dec. Den Bosch verandert dezer dagen regelmatig in een filmset voor een nieuwe bioscoopfilm met onder meer Jim Bakkum. Of wel veel van de stad terug gaan zien in de speelfilm Zwaar Verliefd? ,,Net zoveel als New York in Sex and the City."

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Opnames van de film Zwaar Verliefd in de Kolperstraat © roy lazet

Even worden alle kerstbomen verwijderd uit het Bossche straatbeeld. Een paar minuten later klinkt de roep om stilte, een woord dat nagalmt in de smalle Kolperstraat. De opname loopt, de camera rolt langzaam over een rails.

Met enige regelmaat veranderen delen van de binnenstad de laatste maanden op eenzelfde manier in een filmset. De stad dient als decor voor de film Zwaar Verliefd, een romantische komedie met Jim Bakkum en Barbara Sloesen, onder meer bekend van Flikken Maastricht en Onze Jongens. En Zwaar Verliefd wordt dus geen kerstfilm, vandaar het gesleep met bomen.

Place to be
Er wordt op meerdere plekken in de binnenstad gefilmd, zoals op de Markt, de Korte Putstraat en de Parade,  maar ook bijvoorbeeld bij Studio Boot, zo vertelt Sloesen. En bang dat er stad er bekaaid vanaf gaat komen in de film, hoeven we niet, zo schat zijn in. ,,Zoals Sex and the City zich in New York afspeelt, zo speelt deze film zich af in Den Bosch. Den Bosch is the place to be qua shoppen en uitgaan." En er is veel rondom de Sint-Jan gefilmd. ,,Dan hoef je helemaal niets meer met verlichting te doen, zo prachtig is de ambiance."

Volledig scherm
Opnames van de bioscoopfilm Zwaar Verliefd in de Kolperstraat © roy lazet
Volledig scherm
Opnames van de film Zwaar Verliefd © roy lazet

Sloesen kent de stad, want ze heeft twee jaar in de Postelstraat gewoond toen ze bij het Koning Willem I College een theateropleiding volgde. ,,Ik ben tien jaar weggeweest, maar toch voelde het wel een beetje als thuiskomen." Het grote verschil met filmen in, pak hem beet, Amsterdam. ,,De mensen zijn hier veel aardige en meer aimabel. In Amsterdam kijkt iedereen ons toch vaak chagerijnig aan, omdat we bijvoorbeeld in de weg staan. Hier is iedereen vriendelijk. Maar misschien komt dat ook omdat er hier wat minder vaak een filmploeg staat." Het is haar eerste grote hoofdrol en ze zit daarmee direct letterlijk in elke scène, zo vertelt ze.

Dierenarts
Zwaar verliefd gaat over dierenarts Isa, (Sloesen) die worstelt met haar zelfvertrouwen en de liefde. Ze valt op een dag als een blok voor zijn eigenaar Ruben (Jim Bakkum). De film is gebaseerd op het boek van Chantal van Gastel. De vriendinnen van Isa worden gespeeld door Liza Sips (GTST) en Jamie Grant (Flikken Maastricht, Klem). Voor de scene van maandag trekt het drietal shoppend door de stad. ,,We spelen drie personage die inderdaad veel winkelen, roddelen en over mannen praten", aldus Grant. En de stad? ,,Prachtig", aldus Sips.

Maar, toegegeven: niet alles wordt in Den Bosch opgenomen. Zo is er ook gefilmd in de studio in Amsterdam en in een supermarkt in Veghel. De film gaat naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2018 in première. Er worden overigens nog geregeld figuranten gezocht voor de film

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement