Volledig scherm
Het regenboogzebrapad in Oss © BD

Ook Den Bosch krijgt een regenboogzebrapad. Maar waar?

Vr 19 mei. Heel wat steden gingen Den Bosch al voor, maar nu is de toezegging van de Bossche wethouder er ook: nog voor Roze Zaterdag komt er 'op een prominente plek in de stad' een regenboogzebrapad te liggen.

Door Bart Gotink

Waar het regenboogzebrapad straks komt te liggen, vertelt wethouder Eric Logister nog niet in een filmpje van de organisatie van Roze Zaterdag. Wel komt het zebrapad op een 'prominente plek' in de stad te liggen. Dat laat niet heel veel opties over, en maakt de kans dat deze komt te liggen tussen station en Visstraat wel heel aannemelijk. Exacte tellingen zijn er niet, maar de gemeente schat in dat er dagelijks ongeveer 15.000 voetgangers per dag gebruik maken van het zebrapad bij de rotonde vanuit het station. 

Iemand een betere locatie? Reageer vooral via Facebook!

Voorrang

'Eindelijk' komt het 'gaybrapad' er, zo geeft de wethouder verder aan in het filmpje. Want buiten dat heel wat steden Den Bosch al voorgingen (OssTilburgUtrecht), werd in 2016 ook al een motie aangenomen in de raad voor zo'n dergelijk zebrapad. De kleurrijke banen moet de tolerantie van homo's bevorderen. De kleuren staan voor 'hoe divers de gemeente is'.  Overigens is er ook wel eens kritiek op de zebrapaden. Zo is er discussie of een voetganger nog wel voorrang heeft op het pad als deze niet aan de richtlijnen voldoet. Er komen ook nog regenboogbankjes in de stad, zo kondigde de wethouder aan.

Roze Zaterdag is op 24 juni en wordt gevierd in Oss en Den Bosch. Er is die dag onder meer een regenboogparade over de Singelgracht en een podium met artiesten op de Parade. 

Volledig scherm
Het regenboogzebrapad in Oss. © Peter van Huijkelom

Blogs