Volledig scherm
De hekken op de ovonde zijn verwijderd © Marc Brink

Ovonde van Julianaplein nu al aangepast: verkeersborden verplaatst, hekje en markeringen weg

Wo 5 aug. Aan de ovonde op het Julianplein zijn door de gemeente Den Bosch enkele aanpassingen gedaan. Vooral Arriva-buschauffeurs klaagden dat het plein onveilig was geworden, sinds het ingrijpend werd verbouwd van rotonde tot ovonde. 

Volledig scherm
Het Julianaplein in Den Bosch © Sandra Peerenboom

In overleg met Arriva zijn nu aan aantal verkeersborden verplaatst. Met het verplaatsen van de borden ter hoogte van de Colvenierstraat en op de ovonde, wordt de doorgang verbeterd, denkt de gemeente. Verder is het hekje tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan weggehaald. Met de verwijdering van het hekje moet het zicht beter worden, net als de doorgang voor bussen. Verder is er nog een stopbord en een stopstreep gemaakt. ,,We wijzen weggebruikers daarmee er extra op te stoppen voordat ze de hoofdrijbaan oprijden",  zo stelt de gemeente. 

De fietspaden op de ovonde worden komende maandag en dinsdag geasfalteerd. Na dinsdag kunnen fietsers er overheen fietsen. Dat moet ook tot minder overlast leiden: tot nu toe kiezen veel fietsers illegaal voor de rijbaan of de stoep. Eind september moet ook de Capcijnenlaan klaar zijn, waar nieuwe trottoirs en nieuwe parkeervakken komen. De aannemer levert het hele Julianplein begin oktober 2018 op.

Volledig scherm
29-08-2018 Den BoschHet heropende Julianaplein geeft lastige verkeerssituaties.foto: Sandra Peerenboom © Sandra Peerenboom
  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”

Blogs