Volledig scherm
Impressie van vergroening pakeergarage Wolvenhoek © Gemeente Den Bosch

Parkeergarage Wolvenhoek krijgt pas in najaar daktuin

Di 17 apr. Het duurt nog wel even voor er in het groen gepicknickt kan worden op het dak van parkeergarage. De aanleg van de daktuin is verschoven naar het najaar, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Door Bart Gotink

,,Als we de bezwarentermijn - plus eventuele bezwaren -, de aanbesteding van het werk en het plantseizoen bij elkaar optellen, start de aanleg begin oktober", zo laat de woordvoerder weten. Eerder werd er nog vanuit gegaan dat de daktuin voor 1 april gereed zou zijn. Nu het plantseizoen voorbij is, blijkt dat echter niet mogelijk.

De tuin komt aan de kant van de Binnendieze te liggen over tien parkeerplaatsen. Op een kunstgrasondergrond komen onder meer picknicktafels te staan. De tuin wordt verder begrensd met plantenperken, gevuld met grassen, struiken en planten. Voor het nieuwe groen worden tien parkeerplekken opgeofferd.

Het nieuwe plan kost 40.000 euro in aanleg en daarna jaarlijks 35.000 euro. In dat laatste bedrag is ook het verlies van de parkeerplaatsen opgenomen. Vanwege de plek en eventuele overlast worden er ook geen evenementen toegestaan op het dak. Over twee jaar wordt de nieuwe tuin geëvalueerd, waarbij ook gekeken wordt of er überhaupt gebruik van wordt gemaakt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement