Volledig scherm
Schermen en een metalen constructie tussen de ramen boven de bussen op het station © Gemeente Den Bosch

Reclame en gemeentenieuws boven de bus op station Den Bosch

Di 14 nov. Nee, eigenlijk was het betonnen raamwerk boven de bussen op het station niet gebouwd om leeg te blijven. Maar tot nu toe is dat wel het geval geweest.

Door Bart Gotink

Aan de onderzijde van de betonnen constructie - de arcade - hangt nu alleen nog het reizigerssysteem dat vertelt hoe laat de bus vertrekt. Binnenkort is daarboven waarschijnlijk ook informatie over evenementen en voor toeristen te zien, naast een hoop reclame. Want aan de arcade moeten digitale schermen komen, zo stelt B en W voor. 

Volledig scherm
Bussen onder de betonnen overkapping © Peter De Bruijn

Het idee is dat de nu nog lege raamwerken grotendeels worden opgevuld met metalen rasters, betaald door de gemeente. Naast dat het lelijke beton minder te zien is, moet zo ook de afscheiding tussen het busstation en passagiersgedeelte groter worden. Doordat de nieuwe constructie ook minder zonlicht doorlaat, zijn de schermen met vertrektijden voor de bus ook beter te zien, is de verwachting. 

De gemeente stelt echter ook voor om één of twee van die ramen met schermen te vullen. Jaarlijks komen er twee miljoen mensen langs het Stationsplein, en daarom is het aantrekkelijk om te adverteren, zo denkt B en W. Dus schrijft de gemeente nu een aanbesteding uit. De nieuwe exploitant draait daarbij op voor de kosten van de installatie en het onderhoud van de schermen, alsmede voor de stroomkosten. Ook mag er niet alleen maar reclame op te zien zijn. Den Bosch wil zelf citymarketing en informatie over evenementen kwijt kunnen op de schermen. 

De aanbesteding moet uiteindelijk gaan bepalen hoe het geheel er precies uit komt te zien en hoeveel schermen er in totaal komen te hangen. In de aanbestedingsbrief moet ook in komen te staan hoeveel ruimte er uiteindelijk is voor gemeentelijke boodschappen en hoeveel ruimte voor reclame. De gemeente verwacht dat zeker zes partijen geïnteresseerd zijn in het ophangen van de schermen. Wanneer gestart kan worden met het werk, is nog niet bekend.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement