Volledig scherm
De Stilettorun gehouden in de Peperstraat in Oss

Rennen op hoge hakken: Stiletto Run komt naar Den Bosch

Do 13 okt. Als je enkel je lief is, stop dan maar met lezen: Den Bosch krijgt een Stiletto Run. Ofwel: hollen op hoge hakken. En ook mannen mogen meedoen.

Door Bart Gotink

Vrijdagavond 25 november rennen (en struikelen) de dames en heren door de Vughterstraat, op weg naar de finish. Prijzen zijn er niet alleen voor de snelste renner, maar ook in categorieën als de mooiste schoenen, grootste pechvogel en de mooist geklede deelnemer, aldus Andries Meulendijks van Lucky Cat Tattoo in de Vughterstraat.

Er zitten regels aan de run, legt Meulendijks uit. Zo moet de hak minimaal 7 centimeter hoog zijn. En je hoef niet per se een vrouw te zijn. "We zoeken juist ook mannen die ook willen deelnemen." De start zal zijn op de hoek van de St. Jorisstraat en de Vughterstraat, de finish ligt 'een stukje voor de Markt.' ,,Het is dus niet zo'n lang stuk. We doen één run om 21 uur. Vanaf kwart voor negen zal er worden warmgelopen. Het is een kort, maar krachtig evenement."

Veel aanmeldingen voor de run, georganiseerd door de winkeliers in de straat, zijn er nog niet, 'maar we hebben het dan ook gisteren pas in gang gezet', aldus Meulendijks. ,,De flyers liggen nu bij de drukker". In veel andere steden zijn de afgelopen jaren al dit soort races georganiseerd. In Den Bosch is het voor zover bekend de eerste keer.