Volledig scherm
Roze Zaterdag

Roze Zaterdag: Regenboogbotenparade over Singel, podium op de Parade

Di 14 feb. Op Roze Zaterdag trekt een Regenbotenparade over de Singelgracht, langs de Zuidwal. Op de Parade staat een podium met 'landelijk bekende artiesten' en op de Markt zal een slotshow worden gehouden.

Door Bart Gotink

Op de boten vaart die dag een afspiegeling van de Nederlandse samenleving mee, zo blijkt uit het programma van Roze Zaterdag (.pdf), dat op 24 juni wordt gehouden. Het programma voor die dag werd dinsdagmiddag gepresenteerd.

In de stad komen twee podia te staan, één op de Parade en één op de Markt. Overdag zullen er op de Parade een paar grote namen staan, zo wordt beloofd, al is nog niet bekend welke artiesten er die dag langs komen. Op de Markt zal vooral 's avonds feest zijn. Er komen onder meer dj's, en er is ruimte voor 'een vleugje musical en songfestivalnummers', aldus de aankondiging.

Naast de feesten is er ook een informatiemarkt op Roze Zaterdag, met onder meer informatie over de acceptatie van LHTB'ers. Ook zal daar een oecumenische dienst zijn. Bij het Noordbrabants museum en het Stedelijk museum is ruimte voor LHTB-kunstenaars. Voor Roze Zaterdag werkt Den Bosch samen met Oss. De landelijke dag versterkt en draagt bij aan het regenboogbeleid van de gemeente Den Bosch doordat het de zichtbaarheid en acceptatie van de lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) vergroot.