Volledig scherm
Henk en Yvonne van Abeelen uit Schijndel brengen elke dag de Blvrd Vandaag rond © Peter de Bruijn

Ruim 200 vrijwilligers actief op Boulevard: 'Het is de sfeer, hè'

Do 11 aug. Henk van Abeelen doet het voor. Hij legt een stapel ‘Blvrd’s Vandaag’ over zijn arm. Hij haalt behendig een droog krantje uit de stapel. “Met deze aanhoudende motregen ligt de ‘natte krant’ bovenop”, zegt hij lachend. “Een natte krant willen de mensen niet lezen, hè."

Door Peter de Bruijn

Henk en zijn vrouw Yvonne uit Schijndel delen voor het tweede jaar ‘de gazet van kippenvel voor de dunhuidigen die ontroering niet mijden’ met nieuwtjes en het programma en van het theaterfestival uit. “Ongeveer drieduizend per dag”, schat Henk. “Soms willen de mensen een euro geven. Ze denken af en toe dat we daklozen zijn. De Boulevard? Het is de sfeer hè” zegt hij. “Als de lampjes hier branden voel je de warmte van de mensen.”

Fotocollage
Henk en Yvonne zijn twee van de ruim tweehonderd vrijwilligers bij het theaterfestival. In de Orangerie staat een fotocollage van de medewerkers en vrijwilligers. Rob van Meggelen en Cathalijne Oudhoff uit Den Bosch zijn publieksbegeleiders. Ze melden zich aan de balie in de voormalige kerk.

Kaartjes
“We controleren de kaartjes en helpen mensen die naar de voorstelling komen kijken als ze vragen hebben”, aldus Cathalijne. “We scannen de tickets vanavond bij de Bacchanten op de Tramkade”, vervolgt Rob. “Het leuke is dat je een klein beetje achter de schermen van De Boulevard kunt kijken en je de voorstellingen kunt zien.”

Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.

Volledig scherm
Een deel van de vrijwilligers en medewerkers van Theaterfestival Boulevard
Volledig scherm
Veel paraplu's op de Parade © Peter de Bruijn