Volledig scherm
Patrick de Kaste, mede-oprichter van Kings of Colors, wit de schutting rond het GZG-terrein

Schutting GZG-terrein weer wit, klaar voor nieuwe graffitilaag

Do 23 jun: De schutting rond het GZG-terrein wordt weer opnieuw gewit. Vanaf volgende week zal er weer nieuwe graffitikunst rond het bouwterrein gespoten geworden. En in september moeten ook de resterende graansilo's op de Tramkade eraan geloven.

Door Bart Gotink

Patrick Kaste is woensdag bezig met het witten van de schutting, 'het minst leuke deel'. De muur wordt vanaf maandag - ijs en weder dienende - opnieuw gespoten, onder meer met een eigentijds werk van Jeroen Bosch. Ook komt er een uitgebreide aankondiging van het Kings of Colorsfestival, dat in september op de Tramkade gehouden wordt.

Arena
De zijde aan de Arenakant gebeurt als laatst. Daar zal pas in juli weer nieuwe graffiti op gespoten worden. De 500 meter lange schutting krijgt eens per driekwart jaar een nieuw uiterlijk. Een aantal van de huidige tekeningen blijft wel intact, laat Kaste weten.

Permanente gedooglocatie
Tijdens het festival in september zullen ook de andere zes graansilo's op het terrein van De Heus geschilderd gaan worden. Eerder gebeurde dit al met drie van de twintig meter hoge silo's (foto's hier). Kings of Colors is nog op zoek naar een permanente gedooglocatie om te mogen spuiten, nu de locatie langs de Paardskerkhofweg is gesloopt.