Volledig scherm
Verbouwing van Siebel, eerder dit jaar © Bart Gotink/BD

Siebel gaat weer open, acht maanden later dan gepland

Vr 1 dec. Siebel Juweliers opent zaterdag de deuren, en dat zal tot opluchting leiden op het hoofdkantoor. Want de oorspronkelijke openingsdatum stond gepland op begin april (!). 

Door Bart Gotink

Siebel heeft de panden Markt 19 en de Kerkstraat 1 samengevoegd, waarmee een twee keer zo grote winkel is ontstaan. Doel van de verbouwing was een moderne en lichte winkel binnen, en het terugbrengen van de karakteristieke uitstraling van de historische panden buiten.

Maar dat was wat makkelijker gezegd dan gedaan. Eén grote toestand, noemde Pini Peleg, voorzitter van de raad van bestuur van Siebel, het eerder al. Kort samengevat: bij verwijdering van de puien bleek een stalen constructie aanwezig, waarvoor geen nieuwe pui geplaatst kon worden. Het staal kon er ook niet uit: dat zou instortingsgevaar met zich meebrengen. En in het pand mochten pilaren niet zomaar worden verwijderd. Over aanpassing van de plannen ontstonden 'lange discussies' tussen allerlei partijen.

Maar uiteindelijk kwamen de neuzen dan toch dezelfde kant op en kon het werk weer opgestart worden. Zaterdag gaat de winkel dus open, acht maanden na de oorspronkelijke planning. Peleg: ,,We zijn terug en tevreden met het resultaat!" 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

Blogs