Volledig scherm
Rita van der Aa in de Snoepboom © Bart Gotink/BD

Snoepjeswinkel De Snoepboom verhuist naar de Snellestraat en zet chocolatier ín de winkel

Di 23 jan. Snoepjeswinkel De Snoepboom verhuist van het einde van de Hinthamerstraat naar een monumentaal pandje in de Snellestraat. In dat nieuwe pandje krijgt ook de dochter van eigenaresse Rita van der Aa een plek prominent in de winkel voor haar werk als chocolatier. 

Volledig scherm
De Snoepboom gaat weg in de Hinthamerstraat © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Het nieuwe pand van de Snoepboom © Bart Gotink/BD

Momenteel maakt dochter Lotte van der Aa al chocola die wordt verkocht in de zaak, gevestigd naast de Xenos. Daaronder vallen een Oeteldonkkikker van chocola en de 'Bossche Drol', die momenteel in de winkel liggen. ,,Straks kan iedereen in de zaak meekijken bij dit ambacht", zo vertelt Rita van der Aa.

De komst van de Jamin afgelopen zomer, een paar deuren verderop, heeft wel iets bijgedragen aan het vertrek. Maar Van der Aa zegt vooral te verhuizen omdat er op de nieuwe plek 'meer toeristen komen'. ,,Het is misschien wel het gezelligste straatje van de stad", zo stelt ze. ,,En dat maakt het voor ons een mooie en aantrekkelijke locatie." Verder blijft het vloeroppervlak in de Snellestraat ongeveer gelijk, zo vertelt Van der Aa. 

Het huidige pand van de Snoepboom gaat op 1 februari dicht. In het weekend van 3 februari wil Van der Aa al volop draaien in de Snellestraat. Wat er in het pand aan de Hinthamerstraat komt, is nog onbekend. De Snoepboom zat daar sinds augustus 2015.

Volledig scherm
Oeteldonkkikkers: chocola van chocolatier Lotte van der Aa © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
'Bossche Drol': chocola van chocolatier Lotte van der Aa © Bart Gotink/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs