Volledig scherm
Yvette van Kampen © Roy Lazet

Stad van... Yvette van Kampen

Za 24 jun: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Yvette van Kampen.

Door Emma Peters

Yvette van Kampen (23) verzorgt vanaf haar zeventiende via Jong Actief de F for Fashion show in Den Bosch. „Ik ken zo veel mooie meiden. Waarom kunnen zij geen model worden? Net te klein of net te zwaar, dat hoeft toch geen bezwaar te zijn?” Ze houdt sinds 2010 een modeshow voor meiden die niet in het modellenplaatje passen. Ze werken aan een beter zelfbeeld en krijgen catwalkles. „Voor sommigen is het een opstapje naar een modellencarrière.”

Mooiste plekje
„De Zuiderplas. Zelfs op een drukke zomerse dag kan ik een rustig plekje vinden op het gras. Heerlijk. Ik kom er veel mensen tegen die ik ken.”

Bossche zin
„Houd oewen bakkes! Dat zeg ik echt vaak. Als ik in Amsterdam ben, horen mensen direct dat ik uit Den Bosch kom, omdat ik plat Bosch praat.”

Uitgaan
„Het W2 Poppodium. Ik houd niet van zitten met een drankje. Ik wil lekker dansen bij live muziek. Het W2 is eigenlijk de enige plek waar dat kan.”

Een gemis
„Een plek waar jongeren samen kunnen komen. Toen ik puberde, wilde ik niet thuis zijn maar ook niet op straat hangen. Ik ging vaak naar Jong Actief, maar daar sloten de deuren om zes uur. Er moet een plek komen waar jongeren een groot gedeelte van de dag elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar initiatieven ontstaan en uitgevoerd kunnen worden.”

Eeuwig zonde
„Dat ze de put hebben weggehaald. Nu staat er een lelijk, nagemaakt gebouwtje. Had ’m dan maar helemaal weggelaten!”

Wat Den Bosch anders maakt
„Het water in de stad. De grachtjes. Het is net Amsterdam, maar dan in het klein.”

Den Bosch in één zin
„De gezelligheid en diversiteit van Brabant in één stad.”