Volledig scherm
Willemspoort615 in Willemspoort © DAT Architecten

Start bouw van laatste fase Willemspoort: 100 nieuwe appartementen

Vr 10 aug. Op Willemspoort is gestart met de bouw van de laatste honderd appartementen in het gebied in woontoren Willemspoort615.  

Volledig scherm
Willemspoort615 in Willemspoort © DAT Architecten

Het gaat om 75 huurappartementen in de sociale sector voor Brabant Wonen en 25 exclusieve koopappartementen. Het nieuwe appartementencomplex ligt op de grens van de Gement en het Paleiskwrtier. Volgens de DAT Architecten moet het nieuwe woongebied 'een groene oase ontstaan in het zorg- en onderwijsknooppunt van de stad' zijn. Er is volgens de website nog slechts nog één koopappartement beschikbaar, dat 625.000 euro moet kosten. 

Het gaat om fase 3 van Willemspoort, het laatste deel. Eerder werd al gewerkt aan de eerdere fases, waardoor er al ongeveer tweehonderd appartementen in het gebied zijn. In totaal komen er dus ongeveer driehonderd woningen. Het architectenbureau heeft samen met Heijmans, West8, Geurst & Schulze en Winhov is er gewerkt aan de stedenbouwkundige en architectonische uitwerking van de diverse plandelen.

  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    DEN BOSCH - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.