Volledig scherm
Reclame voor de Edesche Schowburg © BD

Straatbeeld: Hengelt Ede nu al naar de Bossche theaternomaden?

Do 16 jun: Het laatste jaar van het Theater aan de Parade is ingegaan. Hengelt Ede nu al naar de Bossche theaterbezoeker die het straks zonder vaste verblijfplaats moet doen?

Door Bart Gotink

De Edesche concertzaal adverteert namelijk op een aantal plekken in de stad, zoals langs de Zandzuigerstraat. Het Bossche theater heeft echter nog wel een jaartje te gaan, op 22 juni 2017 is pas de afscheidsproductie. Daarna zal het gebouw gesloopt worden voor nieuwbouw, als de tegenstanders hun zin niet krijgen, in elk geval.

Den Bosch moet het dan een paar jaar zonder groot theater moet doen. Producties moeten binnen de bestaande podia worden ondergebracht, zo lijkt het nu. De vrees bij sommigen is dat bezoekersuitwijken naar bijvoorbeeld Eindhoven of Tilburg. Maar ook de klassieke concertzaal in Ede behoort - met een uurtje rijden - schijnbaar tot de mogelijkheden.

Pianist Hannes Minnaar, op de eerste foto, staat overigens een week na het concert in Ede nog in het Theater aan de Parade. Wel in een andere samenstelling.

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter.

Volledig scherm
Reclame voor de Edesche Schowburg © BD