Volledig scherm
Een kort fietspad op het Julianaplein © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Nieuw fietspad, lekker kort.

Vr 24 aug. Knipper niet met je ogen, want dan ben je er al voorbij. Met de komst van het nieuwe Julianaplein doet Den Bosch een gooi naar het landelijke record kortste fietspaadje.

Volledig scherm
Een kort fietspad op het Julianaplein © Bart Gotink/BD

Een meter of vijf staat er tussen het bord fietspad en het bord einde fietspad langs de splinternieuwe ovonde. Vrijdagmiddag mag iedereen er met de auto overheen rijden en daarom ging wethouder Ufuk Kâhya vrijdagmorgen nog op inspectie. Of hij bij die inspectie iets gezegd heeft over de lengte van het fietspad en de mooi opgepoetste verkeersborden vlak achter elkaar, is niet bekend.

Overigens is het maar de vraag of Den Bosch ook echt met de titel aan de haal gaat. Haaksbergen had een erg kort fietspaadje, maar dat werd opgeheven. En ook Geldrop kan er ook wat van. 

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

Blogs