Volledig scherm
Spaans restaurant Doncurado is vertrokken uit het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Ooit horeca, nu lege terrassen rondom voet van de Jheronimustoren

Do 30 aug. Ook met mooi weer ligt een deel van de terrassen in het Paleiskwartier er verlaten bij. Met het vertrek van Spaans restaurant Doncurado staat de hele benedenverdieping van de Jheronimustoren namelijk weer leeg. 

Door Bart Gotink

En dat terwijl dat deze verdieping ooit helemaal gevuld was. Want in het naastgelegen pand zat ooit Smaaklokaal Hutten, maar dat staat sinds eind 2016 al leeg. Afgelopen juli trok ook Doncurado de deur achter zich dicht. De eigenaar gaf aan dat hij zich, ondanks een 'goede omzet', volledig wel richten op zijn andere vestiging in Tilburg. De horecazaak, met een klein winkeldeel voor Spaanse producten, zat sinds 2014 in de voet van de Jheronimustoren. Vorige zomer werd het grote terras nog aangepakt met een onder meer een nieuwe terrasafscheiding. 

Volledig scherm
Het pand van Smaaklokaal Hutten staat al even leeg © Bart Gotink/BD

400 vierkante meter

Volledig scherm
Spaans restaurant Doncurado is vertrokken uit het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Spaans restaurant Doncurado is vertrokken uit het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

De leegte in de voet betekent wel dat de zaken eventueel aan elkaar gemaakt kunnen worden tot één grote horecazaak van 400 vierkante meter. ,,Wij verwachten dat er misschien wel een keten te vinden kan zijn voor zo'n ruimte", aldus horecamakelaar Michael Klaassen eerder dit jaar. Vooralsnog hangen de posters met 'te huur' echter nog achter de ramen.

In het Paleiskwartier is de afgelopen jaren veel horeca bijgekomen. Tegenover Doncurado zitten Pollevie, stadsbrouwerij Jongens van de Wit en Bagels & Beans. In de plint van nieuwbouw Het Hof (totaal 266 appartementen) is  Shizen gevestigd, een groot Japans all-you-can-eat-restaurant. Daarnaast zit ook een tostirestaurant en een koffie- en ijsbar. Aan de andere kant van het Sheddakengebouw zit een vestiging van Happy Italy

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter. 

Blogs