Volledig scherm
Regenboogvlag wappert voor coming-outdag © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Regenboogvlag wappert voor coming-outdag (en alvast voor roze zaterdag)

Vr 7 okt. Eigenlijk wappert de regenboogvlag voor coming-outdag (komuitdekastdag), maar op het Bossche stadhuis ging het bij het hijsen van de vlag meer over Roze Zaterdag. Dat homo-evenement wordt komend jaar in juni in Den Bosch en Oss gevierd.

Door Bart Gotink

En dus werd er tijdens het eten van de roze Bosche bollen vast een tipje van de sluier opgelicht over het programma van Roze zaterdag.

"Vrijdag zal er muziek zijn op de Markt", Joke van der Beek voorzitter van de stichting Roze Zaterdag. "Zaterdag zullen er kraampjes op de Markt staan en zijn er discussies rondom de vraag 'waar staan wij als LHTB'ers in 2017 in de samenleving?' En om 21 uur zal er een slotshow zijn", aldus Van der Beek, die er vanuit gaat dat ook de middenstand en horeca massaal zullen aanhaken.

In elk geval vrijdag wappert de regenboogvlag op het stadhuis. Het is een traditie dat rondom coming-out dag overheden de regenboogvlag hijsen. Op die dag, 11 oktober, wordt aandacht gevraagd voor het uit de kast komen van lesbiennes, homo's, transgenders en biseksuelen. De dag moet ook de acceptatie van LHTB'ers bevorderen.

Volledig scherm
Roze Bossche bollen © Bart Gotink/BD