Volledig scherm
Bouw Kinepolis in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Tim Haars heropent VUE op 8 april, biosbouw in Paleiskwartier

UPDATEMa 12 ma. Nee, het is momenteel geen feest in de stad voor de fervente filmliefhebber. Maar betere tijden lonken. 

Volledig scherm
Verbouwing bioscoop VUE Den Bosch © Bart Gotink/BD

In het Paleiskwartier wordt momenteel in rap tempo bioscoop Kinepolis uit de grond gestampt. Dat wordt direct de grootste bios in de stad met 1.000 zitplaatsen, verspreid over 7 zalen waaronder twee 3D zalen. Deze bios wil in het voorjaar van 2018 de deuren openen. 

Uitwijken naar VUE is momenteel echter niet mogelijk: ook die bios ondergaat momenteel een nogal grondige renovatie. Het aantal stoelen blijft daar vrijwel gehandhaafd, maar door een nieuwe indeling wordt het aantal zalen wel uitgebreid van vijf naar acht. VUE gaat op 8 april weer open met een groot openingsfeest, zo kondigen ze aan. De bios is dan gratis toegankelijk voor de eerste 300 Bosschenaren die zich op die zondag vanaf vier uur 's middags voor de bioscoop verzamelen. Acteur Tim Haars, bekend van Van God Los, Ron Goossens Low Budget Stuntman en uiteraard New Kids, gaat de bioscoop dan heropenen. Na de onthulling worden in het bijzijn van de aanwezigen voor de eerste keer films in de nieuwe zalen vertoond. Na afloop van de films is er nog een borrel met hapjes en drankjes.

Doordat de filmzaal in het Theater aan de Parades ook al even dicht is, zijn er momenteel alleen dus filmzalen in de Verkadefabriek. Karig, maar als alles meezit, dan telt Den Bosch nog voor de zomer een recordaantal bioscoopstoelen.

Volledig scherm
Bouw Kinepolis in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement