Volledig scherm
Extra zendmast op de Markt © Bart Gotink/BD

Straatbeeld: Zendmast op Markt moet overbelast netwerk tijdens carnaval voorkomen

Vr 17 feb. Op de hoek van het ingestorte Pearlepand op de Markt in Den Bosch staat momenteel een metershoge zendmast van KPN. De zendmast moet ervoor zorgen dat het mobiel bereik tijdens de drukke carnavalsdagen op peil blijft.

Door Bart Gotink

Alleen mobiele gebruikers die via het KPN-netwerk bellen, kunnen gebruik maken van de extra capaciteit. Ook onder meer de providers Telfort en Simyo maken gebruik van dat netwerk, zo zegt een woordvoerder van KPN. Of, en zo ja hoe, andere providers het bereik opkrikken, is nog niet bekend. (De vraag staat nog uit, misschien straks meer!).

Tijdens de carnavalsdagen lag het mobiele netwerk afgelopen jaren geregeld in zijn geheel plat. Vooral de gehele zondag en maandag was vrijwel niemand bereikbaar door overbelasting. Dat leidde een aantal jaar geleden al tot vragen in de gemeenteraad. Toch verbeterde de situatie de jaren daarna nauwelijks.

Met de nieuwe mast denkt KPN in elk geval voldoende capaciteit te hebben dit jaar. Ze hebben geen tweede mast nodig in de stad. De zendmast van KPN is vrijdagmorgen aangezet. Hij blijft in elk geval staan tot aswoensdag.

Ook een Straatbeeld gezien? Mail naar ba.gotink@bd.nl, of mention @stadsgezichtbd op Twitter.