Volledig scherm
Bootcamp in de wijk, een frustratie van bewoonster Hannie de Cort. © Hannie de Cort

'Te weinig klachten' en dus geen maatregelen tegen bootcamps in Prins Hendrikpark

Vr. 6 okt. Slechts één bewoner heeft officieel bij de gemeente Den Bosch haar beklag gedaan over de bootcamps in het Prins Hendrikpark. Te weinig om maatregelen te nemen, zo oordeelt het stadsbestuur.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Bootcamp in het park © Hannie de Cort

Hannie de Cort klaagde eind juli in deze krant over de explosieve groei aan bootcamps in en om het park. Vooral dat de instructeurs de hele dag onder haar raam instructies naar de sporters schreeuwen, ging haar te ver. ,,En dat meerdere keren per dag, met soms wel 25 sporters. Nee, rustig op mijn balkon zitten is er niet meer bij", zo zei ze. Overigens gaven een aantal mensen ook aan juist genieten van de vele sporters in het park. Het artikel leidde tot veel reacties over of de sporters ruimte moeten krijgen in het stadspark.

Naar aanleiding van het artikel en de reacties vroeg de Bossche Volkspartij hoe groot het probleem was. De gemeente geeft daarop aan dat er sinds 1 januari 2016 twee klachten binnen zijn gekomen, beiden komen van één persoon. Daarop is wel een kijkje genomen in het park, maar 'gelet op het beperkte aantal meldingen zien wij geen aanleiding maatregelen te treffen', zo antwoordt B en W. Uitgangspunt moet zijn dat sporten in het park mogelijk is, vindt het stadsbestuur ook. Als het nodig is, worden sporters en instructeurs wel aangesproken op het geluid, zo geeft de gemeente aan. Ook uit andere wijken en uit andere stadsparken zijn geen klachten binnen gekomen. 

 In totaal zijn er vier grote aanbieders van bootcamps. Verder maken een paar personal trainers in de zomermaanden gebruik van het park. Daardoor wordt er dagelijks vanaf negen uur 's morgen tot een uurtje of tien 's avonds gesport. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement