Volledig scherm
Terrassen in de Korte Putstraat. © Peter de Bruijn

Terrasje in Den Bosch het duurst, na Amsterdam en Den Haag

Wo 26 jul. Den Bosch staat weer in de top 3 van duurste terrassteden. Alleen in Amsterdam en Den Haag is het nog duurder om een rondje te bestellen op het terras, zo blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Door Bart Gotink

Voor twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé moet in Den Bosch gemiddeld net geen 23 euro betaald worden. Vorig jaar was dat nog vijftig cent goedkoper. Amsterdam is de duurste stad, waar hetzelfde rondje 24,25 euro kost. In Zwolle is de terrasbezoeker het goedkoopst uit: daar kost hetzelfde rondje 21 euro. 

Volledig scherm
Prijzen op het terras © Van Spronsen & Partners horeca-advies

De prijzen op het terras stegen gemiddeld 2,2 procent, zo blijkt ook uit het onderzoek. Horeca-ondernemers teren daarbij overigens in op hun winstmarge. De stijging van de inkoopprijs van bier was 3,7 procent, terwijl de horecaondernemers de prijs voor een fluitje met 'slechts' 2,1 procent verhoogde. 

Den Bosch mag dan stijgen, de Brabantse buursteden Eindhoven en Tilburg daalden juist op de lijst en staan nu drie plekken lager. In Nijmegen, van 2011 tot en met 2014 nog de goedkoopste terrasstad van Nederland, zijn de prijzen dit jaar het hardst gestegen met 8,4 procent. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement