Volledig scherm
VUE aan de Jan Heijnstraat in Den Bosch gaat dicht voor een ingrijpende verbouwing © Robert van Lith/BD

Tijdelijk karig bioscoopaanbod in Den Bosch: Vue gaat maand dicht voor verbouwing

Do 8 feb. Fervente bioscoopgangers in Den Bosch gaan een karige maand tegemoet. Bioscoop Vue sluit op 18 februari de deuren voor een forse verbouwing. 

Door Bart Gotink

Daarmee heeft de stad in maart een maand lang maar één filmlocatie over: de Verkadefabriek. In 2016 ging de filmzaal van Theater aan de Parade namelijk definitief dicht vanwege de vondst van asbest. Betere tijden lonken wel: naast de verbouwde Vue-bioscoop bouwt Kinepolis momenteel ook een splinternieuwe bios in het Paleiskwartier.

Goede doel

Vue aan de Jan Heinsstraat houdt zondagavond 18 februari een 'Closing Night', waarna de filmzalen een maand lang dichtgaan voor de verbouwing. Direct na de allerlaatste films in de 'oude' bioscoop worden stoelen losgeschroefd. Een aantal van deze stoelen worden vervolgens verloot onder de aanwezigen. Bezoekers krijgen deze avond ook gratis popcorn en drinken, zo kondigt Vue aan. De laatste films die vertoond worden zijn Black Panther, Gek van Oranje en Den of Thieves. De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel. 

De bioscoop moet ergens in april weer feestelijk open gaan. Een exacte datum is afhankelijk van de verbouwing, zo laat een woordvoerder weten. Alle zalen gaan dan wel open: door de nieuwe indeling is dat aantal dan uitgebreid van drie naar acht. Het aantal stoelen blijft vrijwel gehandhaafd. ,,Maar het grote voordeel is dat we na de renovatie meer films tegelijkertijd kunnen laten zien. Daar is behoefte aan", aldus Ron Sterk, algemeen directeur van Vue Nederland eerder in deze krant. De uitbreiding zal gedeeltelijk ten koste gaan van de foyer. Ook de toiletten worden vernieuwd. De gevel zal niet enorm veranderen, zo vertelt een woordvoerder.

Kinepolis

Volledig scherm
Impressie nieuwbouw bioscoop Kinepolis in het Paleiskwartier in Den Bosch © Kinepolis
Volledig scherm
Foto van de maquette van Kinepolis in het infocentrum van het Paleiskwartier

Vue krijgt er binnenkort een grote concurrent bij in de stad. Kinepolis bouwt momenteel in het Paleiskwartier een nieuwe bioscoop. Daar komen in totaal straks 1000 zitplaatsen, verspreid over 7 zalen. Wanneer die bioscoop de deuren opent, is nog niet bekend. De woordvoerder van Vue benadrukt dat de verbouwing ook was uitgevoerd zonder de komst van Kinepolis. ,,Na 43 jaar is het tijd om de bioscoop te vernieuwen en op de wensen van de bezoeker in te gaan", zo stelt zij.

Euro Cinema, zoals Vue voorheen heette opende de deuren al in 1975 aan de Jan Heinsstraat 4B. In 2003 werd de bioscoop grondig verbouwd, voor een slordige 2,2 miljoen euro. Het was toen de bedoeling het gebouw uit te breiden met vier zalen, maar dat stuitte op fors verzet vanuit de buurt. De huidige verbouwing blijft daarom binnen de contouren van het gebouw. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

Blogs