Volledig scherm
City Food & Film Festival © City Food & Film Festival

Van blind dineren tot bbq'en met een topper: Verkadefabriek vier dagen in teken van eten

Ma 7 mei. Fietsen langs de eethotspots van Den Bosch, BBQ'en met een MasterChef of een diner in het donker met aansluitend een film. Het is komende dagen allemaal te doen tijdens het City Food & Film Festival. 

Door Bart Gotink

Vijf dagen lang zijn er voorstellingen, lezingen, talkshows, masterclasses en ontdekkingstochten, allemaal in het thema voedsel, tijdens de vierde editie van het City Food & Film Festival (CFFF). De grote zaal van de Verkadefabriek, het hart van het festival, wordt vijf dagen lang omgebouwd tot restaurant, zo vertelt Anne Reijnders, artisitiek leider van het feest. Daar wordt dagelijks gekookt door een topkok. Zo gaat Erik van Loo van twee-sterrenrestaurant Parkheuvel koken op muziek en koken de chefs van Pollevie een 'fair' menu.

Het programma van het festival is 'weer gegroeid', zo stelt Reijnders. ,,Dit jaar zijn er bijna vijftig activiteiten." Naast de diners zijn er ook safari's door de stad. De fabriekssafari's gaan over de gebouwen op de Kop van 't Zand, waar in de horecazaken vertelt wordt over de gebouwen zoals de Willem Twee en de Tramkade. Een stadssafari leidt leidt door de hotspots van de stad. Van deze safari's zijn er al enkele uitverkocht, vertelt Reijnders. Dat is ook het geval voor de De Grote Food Quiz.

Uiteraard staan er ook veel films op het programma, veelal gecombineerd met een hapje of drankje. Zo is het mogelijk om blind te dineren, waarbij je wordt bediend door mensen met een visuele beperking. Daarna wordt de film 'Mein Blind Date mit dem Leben' vertoond. De film Schumann's Bar Talks gaat de ene dag gepaard met een bierproeverij en op de andere dag met een gin-tonic proeverij. Hans Spitsbaard, winnaar van Heel Holland Bakt, bakt zondag voor bezoekers een taart, waarna aansluiten gekeken kan worden naar de film The Italian Pastry Chef.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

Blogs