Volledig scherm
Penthouse op het dak van Hotel Central © Hotel Central

Van sauna tot verwarmde toiletzitting: luxe in het 'grootste penthouse van Brabant'

Wo 2 nov. 150 vierkante meter aan luxe. Ja, je moet wat moeite doen om hier geen reclamefolder te tikken over de nieuwste aanwinst van Hotel Central: een penthouse op het dak.

Door Bart Gotink

Directeur Karin Rademaker leidt graag even rond in ‘het grootste penthouse van Brabant’, zo vermoedt ze althans. En de duurste, zo vermoed ik althans.
Maar daarmee krijg je zelfs een verwarmde toiletzitting, als onderdeel van het interieur. ,,Dat vinden sommige internationale gasten fijn," weet Rademaker.

Tortelduifjes
Het moderne toilet is te vinden naast het kingsizebed met Egyptisch katoen, een Finse sauna en Italiaans marmer op de vloer. En dan hebben we het nog niet gehad over het dakterras (60 vierkante meter) en de keuken. Of er markt is voor zoveel luxe? Rademaker: „Ja, dat denken wij wel. In weekenden denken we aan bruiloften, waarbij de tortelduifjes alle luxe en ruimte willen. Doordeweeks kunnen hier ook zakelijke bijeenkomsten plaatsvinden voor maximaal 8 man.” Het eerste bruidspaar heeft al in de kamer geslapen.

Blauwe borden
Op de plek van het penthouse, met vanuit de keuken uitzicht op de Sint-Jan en vanuit de zithoek op de Markt, was tot voor kort het appartement van Tony Rademaker. De man die het hotel sinds 1959 bestierde, overleed vorig jaar. Familieleden wilden niet in het appartement gaan wonen. Te veel geschiedenis. Alles werd aldus gesloopt tot enkel de muren nog overeind stonden. Toch is niet alles van de familie verdwenen. „Mijn moeder spaarde blauwe borden, van elk jaar een. Die hangen hier nu ingelijst aan de muur.”

Nachtje slapen
In totaal is er 370.000 euro geïnvesteerd om er dit paleisje van te maken. „Maar als je dat snel uitspreekt, klinkt het niet zoveel”, grapt Rademaker. Een nachtje slapen kost 675 euro. Maar als je dat snel uitspreekt. Enfin.

Volledig scherm
Badkamer in penthouse © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Sauna in het penthouse © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Slaapkamer, met uitzicht op de Markt © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Zicht op de Sint-Jan vanuit de keuken © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Het penthouse van Hotel Central © Hotel Central
Volledig scherm
Keuken in het penthouse van Hotel Central © Hotel Central
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement