Volledig scherm
Dirk D’Hondt (links) werkt samen met vluchtelingen Osama en Tofek aan een 'Grossetête'. © Marc Bolsius

Vandaag op de Boulevard: bouw toren Sint-Jan, eten in de zwoele Indiase jungle en Hollandse regen

Do 11 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: De bouw van de middentoren van de Sint-Jan is begonnen. 432 jaar nadat deze afbrandde zal een kopie van karton en tape aankomend weekend op de Markt verschijnen. Meebouwen kan nog. Op naar vandaag, wat te zien? Een echte Dinershow, met Indiaas diner. Dat komt goed uit als het toch zo'n slecht weer is op de Parade. In het Koning Willem I College staat de vierde voorstelling uit de reeks Wonen, Leven, Slapen, Eten van Lisah Baert. Eten dus. In de zweterige hitte van de Indiase jungle word je uitgenodigd aan een prachtig gedekte tafel, zo wordt beloofd. In de Verkadefabriek draait - alleen vandaag - de korte en droomachtige film Kali.
Wat te doen met kinderen? Bezoek bij het tentjestheater eens de Infinity Box. Een ruimte waarin oneindigheid, tijd- en ruimteloosheid de natuurwetten tarten. De allerkleinsten wel onder begeleiding.

Is er nog iets gratis? Dagelijks om 20:30 spelen studenten van de Fontys korte voorstellingen op de zolder van de Muzerije. Overdag kun je nog wat straattheater tegenkomen, 's avonds rond 23 uur is weer muziek op de Parade. Het weer! Een mooi typisch Bosch' woord met een K. Ook vandaag nog even binnenvoorstellingen dus, komende dagen wordt het beter!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.