Volledig scherm
Jonge acteurs vertolken het verhaal van Marc Dutroux in de Boulevardvoorstelling ‘Five Easy Pieces’ van de Zwitserse theatermaker Milo Rau in de Verkadefabriek. © Phile Deprez

Vandaag op de Boulevard: Facebook en privacy, kastjes vol tegenstellingen en opbouw toren op Markt

Za 13 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: Theatermaker Milo Rau doet wat velen voor onmogelijk hielden. Hij liet gisteren op vernuftige, maar volstrekt natuurlijke wijze kinderen de zaak Dutroux spelen op Theaterfestival Boulevard. Five Easy Pieces een voorstelling voor volwassenen, waarin kinderen en jongeren (tussen 8 en 13 jaar) de hoofdrol spelen. Op naar vandaag, wat te zien? De Warme Winkel & Wunderbaum snijden het actuele thema aan rond privacy. “Privacy is niet langer de sociale norm”, meldde Facebook oprichter Mark Zuckerberg onlangs. Een stuk rond het thema in de grote zaal van de Verkadefabriek.
Sachli Gholamalizad, een jonge actrice van Iraanse afkomst, zoekt in A Reason to Talk naar verklaringen voor de moeizame relatie die zij met haar moeder heeft. Ze duikt in haar familiegeschiedenis en gaat de confrontatie aan met zowel haar moeder als grootmoeder. Een persoonlijk verhaal in de kleine zaal van de Verkadefabriek.
Wat te doen met kinderen? Op het festivalplein staat dit weekend BinnenBuiten. 52 kastjes vol tegenstellingen en verbanden. Ook de voorstelling Lelijk 1dje is vandaag nog te zien in de tent op het festivalplein.
Is er nog iets gratis? Weer veel straattheater vandaag op en rond de Parade. En, als het droog blijft, zal vandaag de middentoren van de Sint-Jan 'opnieuw' worden opgebouwd op de Markt. Van karton en tape weliswaar, maar het gevaarte zal boven de bebouwing van het plein uitstijgen. Het weer! Droog, soms een zonnetje en 23 graden. Lekker!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.