Volledig scherm
Ami 6 in de Kerkstraat

Vandaag op de Boulevard: fietscursussen voor migranten, Wolk en een lekker zonnetje

Za 6 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: Een oude, verbouwde Citroën reed gisteren met de nodige vrolijke deuntjes door de Kerkstraat. Op zoek naar contact met mensen. Een voorproefje van het vele straattheater dat dit hele weekend nog te zien is. Op naar vandaag, wat te zien? Alleen vandaag te zien: De Fietsendief. Vlaams toneel over fietscursussen voor migranten. Of breng ergens deze week een bezoekje aan Wolk aan de Parallelweg, dat de nodige mooie recensies kreeg. "Wat begint als een donkere tocht omhoog, eindigt met een werkelijk schitterend uitzicht over de stad aan het eind. Daar tussenin gaat het vooral om inzicht. Want daar is De Man op uit. Hij gunt zijn bezoekers het liefst een inkijkje in hun eigen ziel."
Wat te doen met kinderen? Daal af via een smalle, steile trap in de nieuwe parkeergarage Sint-Jan. Want daar leeft, diep onder de grond in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten, Molman.

Is er nog iets gratis? Naast straattheater en de avondmuzieksessies kun je overdag terecht in het Josephkwartier voor gesprekken. In de gids, tussen 16 en 17 uur, gidst Emke Idema iedereen door het festival. In Dicht Bij Ann (tussen 18 en 22 uur) kunnen bezoekers hun ervaringen over het festival kwijt.
Het weer! Heerlijk! 22 graadjes, zonnetje, wolkje.
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.