Volledig scherm
Theater maken met hondjes en hun baasjes © Bart Gotink/BD

Vandaag op de Boulevard: Hondentheater, Terugkeer-Turken en fris

Di 9 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: Nog twee honden en hun bazen waren over bij de workshop gisteren om tot een voorstelling te komen rond honden en hun bazen. Samen met een hondenpsycholoog en theatermaakster Ariadna Rubio Lleó wordt zo gekeken naar de omgang tussen baasjes en hun hondjes, om mogelijk eind van het jaar een voorstelling op de planken te hebben. Op naar vandaag, wat te zien? Actueel, na alle ontwikkelingen in Turkije, speelt in buurtcentrum De Helftheuvel vanavond de voorstelling De Terugkeer-Turk. Het stuk gaat over jonge mensen die verhuizen naar een land waar hun ouders of grootouders vandaan kwamen, maar waar ze zelf nooit woonden. Kun je wel terugkeren naar een plek waar je zelf nooit een thuis had? Wat betekent het als deze jonge mensen besluiten naar hun 'andere land' te verhuizen? Theater Artemis start vanavond in de Kaaihallen met de voorstelling Priemgeval. Met ‘groei’ als onderwerp namen ze de leeftijd van elf als uitgangspunt.
Wat te doen met kinderen? Veel houten spelletjes op de Parade voor de kleinsten. Ook leuk: Wentel in het Josephkwartier. Met een spiegel onder je neus de route op het dak volgen.

Is er nog iets gratis? Vergeet de late-avond muziek niet! Naive set staat om 23 uur in de tent op de Parade. Muziek die je doet denken aan een Amerikaanse Roadtrip. Op hetzelfde tijdstip in het Josephkwartier weer de nachtsessie. Zie voor je: darnkje, haardvuur, zanger(es) en bijvoorbeeld een gitaartje. Het weer! Jasje, niet miepen en naar buiten!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.