Volledig scherm
Opening met Dans op Boulevard © Marc Bolsius

Vandaag op de Boulevard: ontmoetingen, stoptreinen en geen spatje regen meer

Vr 5 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: Er werd stilgestaan bij de de asbestproblemen, gejuicht over de toegekende subsidies en en er werd gedanst (foto). Maar uiteindelijk werd er geproost en was Theaterfestival Boulevard geopend. Gisteren nog met een iets beperkter programma, vandaag op volle kracht! Op naar vandaag, wat te zien? In de Verkadefabriek ontmoeten mensen elkaar voor het allereerst tijdens hun optreden The Common People. Als publiek kijk je dus naar 24 mensen die elkaar voor het allereerst zien op het podium. Repeteren gebeurde de afgelopen dagen dan ook strak gescheiden, alles om te voorkomen dat de 'normale mensen' (geen acteurs) elkaar al eerder tegenkwamen. Met je kaartje kun je in- en uitlopen na elke ontmoeting, dus drie uur blijven zitten is geen must. Verder nog de hele week te zien: Laika met Piknik Horrifik op de Landtong bij de Brabanthallen. Veel personages, veel acties, veel beelden, drank en eten, lekker in de buitenlucht.
Wat te doen met kinderen? Bouw de hele week aan de stoptrein, een trein die vaker stopt dat rijdt. Bouw zelf het landschap dat de trein filmt, om zo aan het eind prachtige fantasiebeelden van bomen, bruggen en bergen te hebben. Gratis knutselen.

Is er nog iets gratis? Op de zolder van de Muzerije spelen studenten van de Fontys Hogeschool dagelijks om 20:30 uur hun afstudeervoorstelling. Jong talent, gratis te bewonderen.
Het weer! De ochtendregen is voorbij. Vanaf nu een droog weekeinde!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.