Volledig scherm
Straattheater op Boulevard © Peter de Bruijn

Vandaag op de Boulevard: Weg met grote mensen, dekbed en perfect weer voor laatste dag

Zo 14 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: “Ze geloven thuis nooit dat een eland mij ijsje heeft opgegeten”, sprak Tony van der Donk nog. De foto is het bewijs. Op naar vandaag, wat te zien? Laatste dag alweer, laatste voorstellingen. 'Multimediakunstenares' Miwa Matreyek laat animatie en schaduwen samenvallen in de Bank van Leening. Ook geschikt voor kinderen. In de grote zaal van de Verkadefabriek staat nog 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde'. Ook Laika, A Reason to Talk en Privacy zijn nog te zien vandaag.
Wat te doen met kinderen? Dekbed 'een groot verhaal voor kleine mensen over slapen, dromen, angst voor het donker en het gevoel te verdwijnen' staat vanmiddag als laatste kindervoorstelling in de tent op het plein. Vergeet ook het straattheater na de voorstelling op het plein niet.
Is er nog iets gratis? Wat te denken van de spectaculaire vernietiging van de middentoren van de Sint-Jan op de Markt, die daar gisteren is opgebouwd? Vandaag staat deze nog de hele dag, rond 17 uur sneuvelt het bouwsel weer. Een week bouwen wordt in een paar seconden teniet gedaan. Het weer! Half zonnig, lekker temperatuurtje. Perfect weer voor een laatste dag van Boulevard!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.